La Vanguardia (Català-1ª edició)

Virals sense data de caducitat

- Albert Domènech

Els últims dies, algunes de les principals estrelles del món streamer, com ara Ibai Llanos, The Grefg, El Xokas o AuronPlay (no són Pokémons, són persones reals), han descobert un vídeo del periodista esportiu Gerard Romero en què, davant l’estupor del seu convidat de luxe, Luis Suárez, per al seu canal de Twitch, Jigantes, imita la haka que represente­n abans dels partits els All Black de rugbi de Nova Zelanda. El comunicado­r va decidir celebrar d’aquesta manera innovadora les noves subscripci­ons que rep en el seu projecte, i aquell dia no va tenir objeccions a fer el mateix enmig de l’entrevista que mantenia amb el jugador uruguaià, que no donava crèdit al que estava veient.

El vídeo s’ha fet viral ara, malgrat que això va passar a l’octubre. Un tuit d’Ibai amb les imatges va significar la reacció en cadena per part de les altres cares conegudes del sector, que demanen insistentm­ent que sigui un dels vídeos de l’any sense atendre que això no forma part del 2022, sinó que va passar fa nou mesos. També fan èmfasi especialme­nt en la reacció de Luis Suárez, però no contextual­itzen que el periodista a qui fan referència té una llarga trajectòri­a al sector i una amistat amb el jugador des que militava a l’Ajax fa més de 12 anys. Per cert, durant les últimes hores, Suárez ha tornat a entrar al canal per dir que no ho va veure com una falta de respecte. Ai, els que s’ofenen pels altres!

Pensava que les noves tecnologie­s i formats innovadors de determinad­es plataforme­s havien arribat per reformular o innovar dins del sector, i no pas per cometre els mateixos errors que de vegades ja cometen els mitjans tradiciona­ls: en aquest cas, donar una notícia que no és actual com si ho fos i sense tenir en compte el context. És evident que és una anècdota, però per mi és prou representa­tiva de com funcionen moltes vegades les coses a l’ofici, en què sembla que anem a remolc com xais del que fan els altres per decidir si parlar o no parlar d’un determinat tema.

Un altre tema diferent ja seria parlar de com determinat­s famosos anteposen últimament els amiguismes als mitjans, encara que hagin de parlar amb formigues o revelar les vegades que han tingut sexe les últimes setmanes per després demanar qüestionar­is previs abans de determinad­es entreviste­s. Com veieu, les coses estan canviant, tot i que no tant com alguns ens fan creure. I en aquest context, fer bon periodisme serà més imprescind­ible que mai. Prenguin nota. ●

 ?? ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain