La Vanguardia (Català-1ª edició)

La Venus de ‘Motomami’

- /

Passejarem, oi, aquestes vacances? Podem caminar cap enfora, observant atentament el que veiem, al marge del temps, però també cap endins. “Era la primavera, o a principis d’estiu”, diu Adam Zagajewski. Ens acompanya.

Rosalía és a dalt de tot. La

■ catalana ha donat aquest dimecres el tret de sortida a la seva gira Motomami a Almeria, i són molts els que han tornat a posar el focus en l’artista i en el seu nou treball. Des que va publicar l’últim àlbum i el va la Venus”, assegura a aquest mitjà. La veritat és que, si es compara amb el quadre original, la cantant adopta la mateixa posició de les mans i, fins i tot, s’inclina també lleugerame­nt cap a la dreta.

Però, més enllà de la referència artística, la historiado­ra de l’art assegura que la fotografia ja deixa clar el que es pot escoltar al cedé abans fins i tot d’escoltar-lo: música urbana. “Principalm­ent hi veig relació pel logo de la portada, que està fet amb un stencil. Aquesta tècnica és molt típica dins de l’art urbà. És la que utilitza Banksy, de fet, i consisteix a fer servir plantilles amb dissenys sobre els quals s’aplica la pintura”.

Més enllà de la portada, González afegeix altres referèncie­s, com el seu amor pel Japó. “Al videoclip de Candy, per exemple, s’emulen diverses escenes de Lost in translatio­n”, la pel·lícula de Sofia Coppola protagonit­zada per Scarlett Johansson i Bill Murray que es desenvolup­a a Tòquio.

No és l’única picada d’ullet cinèfila, ja que el videoclip de La fama, tema que canta amb The Weeknd, podria estar inspirat “en l’escena de ball de Salma Hayek a Obert fins a la matinada”.

González tampoc no s’oblida d’esmentar la primera fotografia que la cantant va pujar al seu compte d’Instagram @holamotoma­mi, creat per parlar

Més informació a: www.lavanguard­ia.com/cultura

 ?? !" #  $  % &'& ??
!" # $ % &'&
 ?? ?? Portada de
Portada de
 ?? ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain