La Vanguardia (Català-1ª edició)

Amb el fitxatge de Kessié satisfem les necessitat­s del nostre entrenador”

- Anaïs Martí

Joan Laporta President FC Barcelona

A Milà a Franck Kessié (Ouragahio, Costa d’Ivori, 1996) li deien el President. Es va guanyar aquest sobrenom el dia que va arribar amb cotxe a l’entrenamen­t a Milanello, la ciutat esportiva vermell-i-negra, i va ocupar la plaça reservada al màxim mandatari de l’AC Milan. “Em van dir que havia de canviar el cotxe de lloc i vaig dir que no, que jo era el nou president del club”, va dir el migcampist­a ivorià de 25 anys, que ja és oficialmen­t jugador del FC Barcelona. Arriba lliure procedent del club italià i fitxa fins al 2026. Per cert, no consta que Kessié canviés el cotxe de lloc.

Ara el President s’ha convertit en el soci número 147.084 del Barça. Va recollir amb orgull el seu nou carnet de mans del president Joan Laporta sota una lona enorme en què es llegia “Potencia, pressió i gol”. Rellegint aquestes qualitats, Laporta va insistir que es tracta d’una incorporac­ió que compleix amb el perfil de migcampist­a que demanava Xavi. “Amb el fitxatge de Kessié satisfem les necessitat­s del nostre entrenador, que volia un jugador d’aquestes caracterís­tiques”, va assenyalar el màxim mandatari. Al seu costat, el director de futbol Mateu Alemany va assentir.

“Sí. Kessié és aquesta classe de jugador que tots els grans clubs haurien de tenir perquè s’ho passa bé fent brillar la resta amb els seus recursos defensius. Fa assistènci­es, té molta velocitat i també té gol. Ha marcat sis gols a la Sèrie A aquest curs”, destaca a aquest diari Mikaël Silvestre,

Franck Kessié representa un perfil allunyat del migcampist­a pur de l’escola blaugrana. Però precisamen­t per això el vol Xavi... i precisamen­t per això pot ser molt útil per al Barça 2022-2023. Arriba després de ser un jugador important al Milan, campió aquest curs de la Serie A, i això és prou prova per constatar que es tracta d’un molt bon futbolista. L’ivorià és un migcampist­a exuberant en el físic. Guanya duels individual­s i té cames per arribar, recuperar i replegar. És el contrari a un jugador posicional: el seu radi excentral francès que havia militat a l’Inter i al Manchester United, on va conquerir cinc lligues i una Champions. Silvestre, present a la presentaci­ó de l’ivorià, ha estat clau en la contractac­ió de Kessié, en què ha actuat com a intermedia­ri. Els sis gols que detalla Silvestre contrasten amb els nombres anotadors de la resta dels migcampist­es blaugrana. Entre tots sis (Sergio Busquets, Frenkie de Jong, Gavi, Nico, Pedri i Riqui Puig) només van reunir 13 gols a la Lliga espanyola el curs 2021-2022.

“A part de la potència, amb el fitxatge de Kessié també reforcem el nostre africanism­e”, va destacar Laporta. L’arribada de teix Kessié. “El meu somni és fer una carrera com la seva; és un futbolista molt complet”, va dir Kessié, que s’afegeix a una plantilla que actualment compta amb les arrels africanes d’Ansu Fati (Guinea Bissau) i de l’extrem del filial Abde Ezzalzouli (Marroc).

Tímid i de poques paraules, el nou migcampist­a ivorià prefereix parlar a la gespa. Es va lluir al camp d’entrenamen­t Tito Vilanova quan va canviar l’elegant vestit blau cel i la camisa per l’equipament blaugrana per fer uns tocs de pilota. Van aplaudir entusiasma­ts els seus familiars: la seva dona, Joella Kessié; els seus germans; la seva sogra, i les seves dues filles (té un altre nen petit a Milà). “El lloc es guanya al camp, treballant, no a fora dient que ets titular. És l’entrenador qui escull”, va destacar Kessié. I, malgrat que va negar sentir-se titular, sí que va deixar clar: “En Xavi em va dir que seria important en els seus plans”.

Kessié, que es va canviar al vestidor blaugrana, va descobrir que té (de moment) de veí de taquilla Ousmane Dembélé. Els serveis de mantenimen­t no han esborrat el seu nom. S’esperen per veure si l’extrem firma (o no) la proposta de renovació. “No tenim una data límit ni de caducitat perquè el Barça viu una situació d’incertesa”, va dir Laporta. I va afegir: “L’Ousmane no ha acceptat la nostra proposta econòmica, però vol continuar parlant, i a nosaltres esportivam­ent ens interessa. Però l’equilibri salarial és necessari perquè l’equip sigui competitiu. De moment, esperarem”, va sentenciar.

En Xavi em va dir que seria important en els seus plans; el lloc me’l guanyaré treballant” Franck Kessié i ca ista FC Barcelona

 ?? XAVIER CERVERA ?? L’ivorià Franck Kessié, vestit amb la nova samarreta, fa tocs amb la pilota a la gespa del camp Tito Vilanova
XAVIER CERVERA L’ivorià Franck Kessié, vestit amb la nova samarreta, fa tocs amb la pilota a la gespa del camp Tito Vilanova
 ?? ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain