La Vanguardia (Català-1ª edició)

Renovació als 18

El director de futbol Mateu Alemany va confirmar a la presentaci­ó de Kessié que el club té “un acord tancat perquè Gavi continuï al Barcelona”

- Anaïs Martí

Era una notícia esperada des de feia setmanes pel barcelonis­me. I, malgrat que encara no s’hagi firmat l’acord, el compromís per les dues parts perquè Pablo Martín Páez Gavira, Gavi, renovi fins al 2026 amb una clàusula de 1.000 milions d’euros és ferm. El 5 d’agost, data en què el futbolista arribarà a la majoria d’edat, marcarà el principi del seu nou vincle com a jugador de ple dret del primer equip del Barça.

Ho va confirmar el director de futbol Mateu Alemany a la presentaci­ó de Franck Kessié. “Ja tenim un marc d’acord tancat pel qual ens compromete­m que Gavi continuï al Barcelona. Queden alguns serrells per resoldre que se solucionar­an una vegada el jugador faci 18 anys, ja que mentre no els tingui no pot firmar un contracte més llarg de quatre anys”, va dir Alemany, que posava fi a setmanes i setmanes d’incertesa per tancar la continuïta­t d’una peça important tant per a Xavi Hernández com per a Luis Enrique, fins al punt que els últims partits ha estat el líder de la selecció espanyola, amb què es va convertir en el golejador més jove de la seva història.

Les negociacio­ns no han estat del tot agradables. La diferència de criteris que versaven sobre el pes real i actual de l’interior del planter va afectar la negociació salarial del contracte. L’entorn del jugador mantenia que Gavi, internacio­nal amb la selecció absoluta, és una realitat. A l’altra

Alemany va explicar que “fins que el jugador no arribi a la majoria d’edat no pot firmar un contracte llarg”

Gavi fa 18 anys el 5 d’agost, dos dies abans del Gamper i després de la gira del Barça pels EUA

banda del tauler, els responsabl­es esportius del Barça considerav­en que sense la seva aposta decidida no hauria arribat a la roja i que encara és una jove promesa en procés de creixement. També

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain