La Vanguardia (Català-1ª edició)

Laporta: “De moment, De Jong no està a la venda”

-

“Frenkie de Jong no està a

■ la venda. Si en un moment determinat necessités­sim vendre’l, ens ho plantejarí­em, però de moment no és així”, va assenyalar Joan Laporta a la presentaci­ó de Kessié. De Jong, que s’ha d’incorporar als entrenamen­ts el dilluns 11 de juliol amb la resta dels internacio­nals, no és aliè a les negociacio­ns que ha mantingut el Barça amb el Manchester United, que responen a les necessitat­s econòmique­s del club. S’ha especulat fins i tot que el Barça podria estudiar el traspàs del neerlandès si la xifra ascendís a uns 80 milions d’euros. Però De Jong, que té contracte fins al 2026, es vol quedar, i l’entitat ja treballa en un nou escenari per plantejar-li una rebaixa salarial. “La prioritat és establir a curt i mitjà termini un equilibri salarial a la plantilla que sigui proporcion­al al mercat i al rendiment de cada jugador. Ja fa un any que estem en reconstruc­ció”, va dir el director de futbol Mateu Alemany. Paral·lelament, la intenció de la directiva és vendre el 15% restant dels drets de televisió a Sixth Street abans que s’acabi el juliol per afrontar les altes que vol Xavi. Laporta va informar que el club ja treballa amb Goldman Sachs per obtenir el seu vistiplau i firmar un nou acord amb Sixth Street. “És possible que s’endarrerei­xi la meva incorporac­ió a la gira pels Estats Units per tancar aquesta segona palanca”, va assenyalar. passa que el club, minvat per una massa salarial disparada, s’ha vist obligat a marcar-se uns límits en una escala de renovacion­s que lideren Pedri i Ansu Fati, seguits molt de prop per Ronald Araújo.

Hi va haver fins i tot topades verbals, amb declaracio­ns del president Joan Laporta que van molestar l’entorn del futbolista. “Hem deixat clara la nostra posició i no tenim resposta. Les notícies que tenim és que el seu agent està comparant”, va dir enfadat el president Laporta en una entrevista a L’Esportiu el 25 de maig. Van ser unes declaracio­ns que van fer mal a l’entorn del jugador. El seu agent, l’exblaugran­a Iván de la Peña, va negar que tingués una oferta per escrit. Però Gavi volia continuar. I es van tornar a trobar dos divendres consecutiu­s per arribar a un acord. Fa quinze dies De la Peña va tornar a aparèixer a les oficines del Camp Nou en una trobada gairebé definitiva.

Amb 18 anys i encara dormint en una habitació de la Masia, el del planter s’ho continuarà passant bé jugant amb els cordons descordats al club de la seva vida, on va arribar el 2015, amb 11 anys. “A mi veure en Gavi m’emociona”, va dir el tècnic Xavi Hernández, que persistirà en els seus ensenyamen­ts perquè Gavi aprengui a mirar constantme­nt abans de rebre la pilota i a triar la millor opció de passada. Emportar-se’l aquest estiu hauria estat fàcil. La seva clàusula era de 100 milions d’euros. I d’ofertes, sobretot de la Premier League, no n’hi faltaven, però Gavi no les va voler escoltar. ●

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain