La Vanguardia (Català-1ª edició)

Malestar al Barça per la lesió d’Alexia

La catalana, que farà costat a les seves companyes contra Finlàndia, ho ha jugat pràcticame­nt tot amb la selecció

- Oriol Dotras Marcin Ra

Més de 1.100 quilòmetre­s separen Sant Joan Despí de Marlow, dues ciutats aparentmen­t sense connexió però que ahir van semblar agermanade­s. Alexia Putellas va acaparar l’atenció a la roda de premsa de la selecció espanyola i el seu nom també va ser present a la del Barça, a la presentaci­ó de Kessié. Cares llargues entre les jugadores a les instal·lacions de l’abadia de Bisham, centre neuràlgic de la roja a l’Eurocopa d’Anglaterra, i rostre de preocupaci­ó de Joan Laporta. El president blaugrana va iniciar la compareixe­nça dedicant unes paraules a la capitana. És poc habitual que el nom d’una futbolista es coli en un acte de l’equip masculí, però era impossible passar per alt la gravetat de la lesió per tot el que representa Alexia. Fins i tot Xavi

Hernández va voler donar ànims “a la millor jugadora del món” a través de les xarxes. “Té tot el suport del club, hi som per ajudar-la i l’animarem”, va dir Laporta.

Públicamen­t va assumir amb “tristesa” la “fatalitat” que suposa el trencament al lligament encreuat anterior del genoll esquerre, un contratemp­s que necessita un període de recuperaci­ó més llarg en les dones, que pot assolir de 9 a 12 mesos. És un maldecap al futbol femení amb la proliferac­ió d’aquest tipus de lesions (l’anatomia femenina i el cicle menstrual en són les causes principals). De portes endins hi ha cert malestar al Barça pels problemes que acumulen les seves jugadores en les concentrac­ions de la selecció, ja que no és la primera vegada que tornen de Las Rozas lesionades aquest curs. Com la majoria de les blaugrana, Alexia ho ha jugat pràcticame­nt tot amb Jorge Vilda aquesta temporada. Ha participat en els tretze partits: onze de titular i sis disputant els noranta minuts, sent amistosos o golejades escandalos­es a la fase de classifica­ció de l’Eurocopa.

“No he estat mai més de cinc dies sense tocar una pilota. Era i és la meva passió i aquest procés serà tot un repte, però confio a recuperar-me, reprendre el camí i acabar el que vaig començar”, va escriure Alaxia a Instagram, un missatge que intenta veure el got mig ple malgrat la desgràcia. Demà animarà les seves companyes en el debut contra Finlàndia. Serà llavors quan abandoni la concentrac­ió. Al seu lloc Vilda va cridar la davantera Amaiur Sarriegi, de la Reial Societat. “És una líder, una capitana. Continua aquí amb nosaltres i segueix sumant. Ens pot donar solucions fins i tot des de fora”, va destacar Mariona Caldentey, una de les alternativ­es a la medul·lar.

 ?? EP ?? La davantera Amaiur Sarriegi, de la Reial Societat, reemplaça Alexia Putellas
EP La davantera Amaiur Sarriegi, de la Reial Societat, reemplaça Alexia Putellas

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain