La Vanguardia (Català-1ª edició)

El director del ‘hub’ de Frankfurt demana perdó

- / Reuters

L’aeroport de Frankfurt, ● el centre de transport aeri més freqüentat d’Alemanya i un dels que més congestió està patint aquest estiu, no preveu un alleujamen­t de l’escassetat de personal durant els pròxims mesos, ha reconegut el seu gestor, Fraport. “El problema no es reduirà en el futur, encara que estiguem contractan­t personal. Ho dic obertament”, va dir el director executiu de Fraport, Stefan Schulte, durant una reunió amb mitjans de comunicaci­ó celebrada a Frankfurt dimarts a la nit. Schulte va admetre que les interrupci­ons per la manca de treballado­rs continuara­n durant els pròxims dos o tres mesos.

Fraport ja ha tornat a contractar gairebé 1.000 nous treballado­rs dels serveis de terra, després d’haver-ne acomiadat uns 4.000 durant la pandèmia. Schulte va demanar disculpes als passatgers pels llargs temps d’espera que han de suportar a l’aeroport de Frankfurt, però va dir que Fraport i altres operadors han estat sorpresos pel ràpid augment de la demanda de viatges. més la companyia aèria que no pas “les vagues”. A Espanya, l‘USO i el Sitcpla han convocat dotze noves jornades de vaga a partir del 12 de juliol a l’aerolínia per demanar millores salarials. Les anteriors protestes van tenir un impacte limitat i Wilson considera que les noves mobilitzac­ions “tindran poc seguiment”. Les converses amb els sindicats dels tripulants de cabina ara estan trencades. “Fins que no demostrin que tenen bona fe, no hi continuare­m parlant”, insisteix el directiu. Segons Wilson, les demandes dels sindicats són “inassumibl­es”. “Demanen augments de sou d’un 166%; no volen negociar, amb CC.OO. hem assolit un acord en setmanes”, insisteix.

La situació de caos als aeroports europeus i de conflictiv­itat laboral, tot i això, no està perjudican­t la demanda, de moment. “La gent té ganes de viatjar aquest estiu”, afirma Wilson. L’augment dels preus dels bitllets d’avió tampoc no ha foragitat els clients. “Hem passat d’una tarifa mitjana de 37 euros abans de la pandèmia a una d’uns 40 euros”, diu. I els preus continuara­n pujant els pròxims anys, avisa. “Hi ha menys oferta, perquè la competènci­a s’ha reduït, i els costos del combustibl­e estan augmentant; tot i que continuare­m sent els més barats de la indústria”. Els temps de les tarifes ultra barates semblen haver acabat. ●

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain