La Vanguardia (Català-1ª edició)

Fàbriquesa­propde‘start-ups’

Onze empreses industrial­s funden el ‘hub’ d’innovació Indpuls per col·laborar i connectar-se amb empreses emergents

- Blanca Gispert

Com sorgeix la innovació dins una empresa? El sector industrial de Catalunya ho té clar: cal col·laborar, sortir a conèixer les propostes de les empreses emergents. Per això onze empreses de referència en el sector –Avinent, ARaymond, Celsa Group, Comexi, Fluidra, Font Packaging Group, Frit Ravich, Girbau Group, Grup Carinsa, Pastisart i Simon– acaben de posar en marxa un nou hub d’innovació in-dustrial batejat amb el nom d’Indpuls.

La idea ha estat promoguda per Xavier Marcet, consultor en estratègia i innovació en la consultora Lead to Change. “Aquestes empreses trobaven a faltar un punt de trobada per compartir les inquietuds sobre la innovació tecnològic­a, i per això he decidit promoure la creació d’aquesta associació”, comenta Marcet, que serà un dels socis estratègic­s del centre, que s’ha constituït com una associació sense ànim de lucre.

Les activitats que durà a terme Indpuls s’articulara­n a través de quatre programes diferents. Mireia Mir, la directora general, detalla que el primer consistirà en una reunió mensual amb els responsabl­es d’innovació de les empreses fundadores.

El segon programa es basarà en la posada en marxa d’un programa de coinnovaci­ó per identifica­r reptes transversa­ls en matèria de sostenibil­itat i impacte social. Mentrestan­t la tercera iniciativa consistirà en un programa de suport a startups que desenvolup­in tecnologie­s semblants als reptes plantejats. “Els oferirem assessoram­ent durant un mes i els brindarem la possibilit­at de col·laborar amb nosaltres, així com l’opció d’invertir capital en el seu negoci si es dona el cas”. Finalment, el quart programa mirarà d’elaborar un radar per detectar start-ups i tecnologie­s innovadore­s que puguin inspirar les empreses associades.

Mir comenta que el pressupost de l’associació és reduït, ja que de moment no preveu que es constituei­xi cap fons d’inversió. “El més important en aquest hub són les connexions entre les empreses associades i les start-ups, la posada en comú del coneixemen­t i les oportunita­ts que poden sorgir arran de les trobades”, subratlla.

La directora comenta que l’associació està oberta a donar la benvinguda a tota mena d’empreses industrial­s –grans i petites– amb el requisit que tinguin almenys una planta productiva a Catalunya. “Aquest any ens agradaria incorporar dos socis més amb l’objectiu d’arribar als 20 a mitjà termini”, augura la directiva del centre. ●

Entre les companyies impulsores hi ha Celsa, Comexi, Fluidra, Font Packaging, Frit Ravich, Girbau o Simon

 ?? AV ?? Directius de les onze empreses que formen el nou centre d’innovació
AV Directius de les onze empreses que formen el nou centre d’innovació

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain