La Vanguardia (Català-1ª edició)

Colau i Elena es feliciten per la reforma contra els multireinc­idents

-

len un 52% dels fets registrats, seguit de les bosses de mà (21%), els rellotges (7,2%) i les joies.

Tant el conseller com l’alcaldessa es van felicitar per la reforma legislativ­a que aprovarà el senat aquest mateix mes i que endurirà les penes als delinqüent­s que acumulen tres delictes lleus.

“En cada junta hem plantejat aquesta frustració que la policia actua més que mai però surten molt de pressa del jutjat i tornen a fer el mateix perquè els surt a compte. La reforma millorarà la situació però no n’hi haurà prou: s’ha de combinar amb més recursos als jutjats”, va apuntar Ada Colau.

L’altre gran desafiamen­t que ha de combatre la policia és l’augment dels delictes sexuals. Les agressions d’aquest tipus han pujat un 31% (87 a 114) respecte al 2019 i un 6,5% respecte al 2021, mentre que els abusos sexuals han augmentat un 11,3% (de 194 a 216) en relació amb el 2019, i un 9% respecte a l’any passat.

L’increment d’aquestes xifres està relacionat amb una conscienci­ació més gran i una proactivit­at més important a l’hora de denunciar. L’alcaldessa va anunciar que al setembre s’estrenarà un protocol per lluitar contra la violència masclista que augmentarà els punts d’atenció especialit­zada a les víctimes i que formarà els agents de la Guàrdia urbana perquè puguin rebre aquestes denúncies. “No sabem quin és el grau d’increment ni quin és el grau d’aflorament de situacions ja existents; és evident que és multifacto­rial”, va subratllar el conseller, que va afegir que l’objectiu dels Mossos és “tenir la confiança de les víctimes per ser ateses i acompanyad­es, i presentar denúncia”, així com treballar en la prevenció i la resolució dels casos, cosa que passa en un 80% de les investigac­ions. una de les dades que crida l’atenció és que a Barcelona es van denunciar 72 casos de violacions amb submissió química i 36 amb vulnerabil­itat química.

El dispositiu policial d’estiu mantindrà la iniciativa d’apostar per itineraris segurs entre les zones de lleure i el transport públic, on hi haurà més patrulles de policia. ●

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain