La Vanguardia (Català-1ª edició)

Igualada torna a volar molt amunt

Comença sense restriccio­ns a la capital de l’Anoia l’European Balloon Festival, amb 51 globus inscrits i una infinitat d’activitats de caràcter popular

- Xavier ribera Barceclc

La banda sonora dels cremadors d’una trentena llarga de globus aerostàtic­s va despertar ahir els veïns d’Igualada i dels municipis limítrofs. sense restriccio­ns, després d’uns anys de minva pandèmica, l’European Balloon Festival ha tornat, amb una alta participac­ió, 51 inscrits, una xifra que es comença a assemblar a les de la prepandèmi­a.

En una fresca albada (17,5ºC a les 6.30 hores), prop de 35 deixebles del vernià Phileas Fogg –el vent va frustrar el vol dels aerostàtic­s més grans– van donar el tret de sortida de la 26a edició del reconegut festival de globus igualadí. una de les novetats d’aquest festival és una cistella de gran capacitat fabricada per l’empresa igualadina ultramagic Balloons, amb 28 places per a viatgers, a més del pilot. Els assistents a l’estrena del festival van poder assistir a l’enlairamen­t de la cistella en un vol captiu.

Les condicions meteorològ­iques no van ser del tot favorables i van escurçar el vol, a més d’impedir la participac­ió dels més grans. La direcció del vent va portar els globus cap al sudest de la conca d’Òdena. Els passatgers van ser més d’una vintena de periodiste­s de mitjans nacionals i internacio­nals.

Després de dos anys celebrant el festival en format reduït a causa de la pandèmia, aquest any es recupera la programaci­ó i la competició completa de tots els vols de matí i de tarda. Els que es podran veure al cel de la comarca de l’Anoia fins diumenge provenen de països com Egipte, Turquia, Argentina, Letònia, Anglaterra, suïssa, França, Portugal, Mònaco, Itàlia i de diversos punts d’Espanya, com Galícia, Castella-la Manxa i Aragó, a més d’una vintena de catalans.

Aquest matí tindrà lloc el Vol de Ciutat, on diferents globus s’enlairaran des de dues places cèntriques d’Igualada: la de l’Ajuntament i la de Cal Font, a més del parc Central. Es tracta d’un vol molt esperat pels igualadins, ja que els globus sobrevolen els habitatges, recorren els carrers i avingudes del centre de la ciutat i els veïns poden observar-los a molt poca distància dels balcons i els terrats.

Tant avui com demà, dissabte, els vols de tarda al parc Central aniran acompanyat­s de tota mena d’activitats familiars, com un ludomòbil, un gran vol d’estels o proves de llançament de frisbees. Per a la jornada de dissabte, al parc Central hi haurà instal·lats diversos food trucks i barres de restauraci­ó.

Aquests dies també hi ha programade­s una trentena d’activitats lúdiques i culturals dins dels Iglús de Vent fets amb tela de globus reciclada i instal·lats en diversos punts de la ciutat.

Demà, una vegada que els globus hagin completat el vol de tarda, tornaran al camp de vol per celebrar l’encesa nocturna de globus Night Glow, l’acte més multitudin­ari del festival, que concentra milers d’espectador­s en un espectacle únic de llum i color amb els globus que s’il·luminen per dins al ritme de la música. La nit la tancarà un concert gratuït de sopa de Cabra. ●

El festival inclou avui l’esperat Vol de Ciutat, i demà dissabte, el gran espectacle nocturn

 ?? Onné Espinosa ?? Els globus omplen de colors el cel d’Igualada en l’inici de l’European Balloon Festival
Onné Espinosa Els globus omplen de colors el cel d’Igualada en l’inici de l’European Balloon Festival

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain