La Vanguardia (Català-1ª edició)

El xec de 200 euros a persones vulnerable­s es podrà sol·licitar a partir d’avui

- MADRID

La ministra d’Hisenda, María Jesús Montero, ha avançat que a partir d’avui divendres es podrà sol·licitar al web de l’Agència Tributària (AEAT) el pagament únic de 200 euros per a llars amb baix nivell de renda i patrimoni.

Durant la seva intervenci­ó d’ahir als cursos d’estiu de la Universita­t Complutens­e, la ministra va explicar que es podrà sol·licitar els pròxims tres mesos i es començarà a pagar a partir del setembre “perquè 2,7 milions de persones puguin rebre una ajuda imprescind­ible per transitar per la situació provocada per la guerra”, que ha provocat que els preus de consum s’hagin disparat.

L’ajuda forma part de l’últim paquet de mesures del Govern central per pal·liar l’impacte econòmic derivat de la invasió d’Ucraïna, que ja està en vigor però que encara ha de ser convalidat pel ple del Congrés la setmana entrant. El Govern calcula que gastarà 540 milions en una ajuda que podran sol·licitar les persones físiques que el 2021 hagin percebut ingressos inferiors a 14.000 euros anuals i amb un patrimoni inferior als 43.196,40 euros anuals.

El còmput d’ingressos i de patrimoni es farà de manera conjunta, consideran­t totes les persones que resideixin amb el beneficiar­i en un mateix domicili l’1 de gener del 2022 i estiguin units entre si per matrimoni o anàloga relació d’afectivita­t a la conjugal amb almenys dos anys d’antelació.

La prestació es podrà sol·licitar a la seu electrònic­a de l’Agència Tributària. La gestió encara no es pot fer i estarà disponible “pròximamen­t”, informa el web d’Hisenda. El xec es pot demanar pels que compleixin els requisits fins al 30 de setembre. ●

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain