La Vanguardia (Català-1ª edició)

Els déus són bojos

- Jordi Batlle Caminal

Thor: Love and thunder

Direcció: .ai a 0aititi

Intèrprets: $hri+ 1e#+/orth, 2atalie 3ort#an, $hri+tian Bale, $hri+ 3ratt Producció: 45A, " ant6+ti a

Ho deia el títol d’una pel·lícula de Jamie Uys de molt èxit al seu dia: Els déus deuen estan bojos. Doncs sí que ho estan, ben tocats del bolet, els déus convocats a Thor: Love and thunder, el quart llargmetra­tge consagrat al fill bo d’Odin, que també estava guillat, com certificav­a Anthony Hopkins al primer Thor. Contagiosa com la malària, la bogeria també afecta Taika Waititi i els seus coguionist­es, el repartimen­t i els dissenyado­rs de producció: és una pel·lícula xiripiflàu­tica de cap a peus. Els seus artífexs, el dream team de la Marvel, han concebut aquest artefacte convençuts que, amb el reconeixem­ent i la familiarit­at, amb la picada d’ullet còmplice, ja tenen captius i desarmats els incondicio­nals de l’anomenat UCM, i que amb això ja n’hi ha prou.

Així, un fragment del principi reuneix Thor amb els Guardians de la Galàxia (ja es va demostrar la bona química entre els dos Chris, Hemsworth i Pratt, a Vengadores: Infinity war), que un, el petri Groot, tindrà després els seus demencials moments estrella.

Una altra argúcia: recuperar el personatge de Jane Foster (Natalie Portman) i la història d’amor pendent amb Thor, inesperada­ment de senyal tràgic (aquí se salta de la comèdia a la tragèdia sense una línia divisòria coherent). La trama, o com es vulgui anomenar el desconjunt­at argument, inclou un nou malvat, en Gorr, interpreta­t per (el maquillatg­e de) Christian Bale.

I un altre suculent filet de l’star system, Russell Crowe, es deixa caure, donant vida a Zeus, en l’escena més increïblem­ent delirant i kitsch de l’univers fílmic de la Marvel; aquí sí que el terme xiripitifl­àutic encaixa a la perfecció (només faltaria el “tío Aquil·les” per donar-li més sabor), i és aquí, també, més o menys al seu equador, quan un mira de ponderar el valor real de la revetlla que està mirant, i només arriba a una conclusió: els déus de la Marvel, efectivame­nt, s’han tornat bojos. ●

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain