La Vanguardia (Català-1ª edició)

El ‘trumpista’ escapat

- (a) *r +, -&.&*

El concepte de jove en el ciclisme no s’entén com en altres esports. La classifica­ció, que es distingeix amb el mallot blanc, acull tots els nascuts a partir de l’1 de gener del 1997. Es tracta, doncs, de corredors de fins a 25 anys i mig. Un dels protagonis­tes secundaris de l’etapa d’ahir va ser el nord-americà Quinn Simmons, que amb 21 anys i dos mesos és el benjamí del Tour 2022. Mentre el Barça espera que Gavi arribi als 18 per firmar un nou contracte, al Tour no pedala ningú per sota de 21.

El barba-roig Simmons va néixer a Durango (Colorado), a dos mil metres d’altitud, i és el competidor més jove de les últimes vuit edicions del Tour. La seva il·lusió és la París-Roubaix, però ahir es va apuntar a l’excursió que va organitzar el líder Van Aert i li va aguantar la roda durant un bon centenar de quilòmetre­s.

El 2019 va conquerir el títol mundial júnior i va despertar l’interès del Trek, que li va obrir la porta del profession­alisme. Però aquesta història d’èxit va estar a punt d’esguerrar-se molt aviat.

Mesos més tard, un missatge a Twitter d’una periodista especialit­zada en ciclisme, José Been (“Estimats amics americans, espero que aquesta horrible presidènci­a s’acabi per a vostès... Si em segueixen i donen suport a Trump, poden anar-se’n...”), va provocar la rèplica de Simmons, que li va llançar un simple “Bye” acompanyat de la salutació d’una mà negra. Acusat de racista, es va reconèixer com a trumper i l’equip Trek va haver d’intervenir immediatam­ent, entre amenaces de boicot a les seves bicicletes. El ciclista va ser sancionat internamen­t i més endavant, el 2021, va renovar dos anys més. “S’ha treballat perquè entengui quin ha de ser el to apropiat de conversa d’un esportista”, es va explicar. Errors de joventut? ●

 ?? ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain