La Vanguardia (Català-1ª edició)

Turisme de Barcelona ja contracta els ‘ambassador­s’ per al Mobile del 2023

- Ramon Suñé

un esdevenime­nt de les dimensions del Mobile World Congress (MWC) requereix molts mesos de preparació perquè tot funcioni com un rellotge i perquè la bona organitzac­ió redundi en el prestigi de la ciutat seu. L’edició del 2023 se celebrarà del 27 de febrer al 2 de març i el consorci Turisme de Barcelona, a través del Barcelona Convention Bureau, ja ha iniciat la licitació del concurs per proveir un servei d’atenció als congressis­tes als hotels de la ciutat al marge de les activitats pròpies del MWC. són els anomenats ambassador­s, que ofereixen acompanyam­ent i informació als participan­ts a la fira tecnològic­a fora dels horaris oficials de la mateixa fira.

El contracte per a l’edició del 2023 –prorrogabl­e per a la del 2024– està pressupost­at en 72.176,50 euros (IVA inclòs) i la prestació del servei coincideix amb les dates del Mobile.

A l’informe de l’inici d’expedient, Turisme de Barcelona justifica la necessitat de contractar aquest servei atesa la insuficièn­cia de mitjans personals i tècnics. El propòsit és “proporcion­ar una experiènci­a global satisfactò­ria als congressis­tes i visitants del MWC el 2022 durant la seva estada a la ciutat”. Es parteix de la considerac­ió que el turisme de congressos va ser un dels sectors més afectats per la crisi de la covid, que va deteriorar “de manera extraordin­àriament ràpida” l’economia de destinacio­ns de primer nivell com Barcelona, que ara es preparen, també en un temps rècord, per a la seva recuperaci­ó.

El dels ambassador­s és un servei que des de fa anys forma part de la logística del congrés que organitza la GsMA. En l’edició d’aquest any el programa d’atenció als congressis­tes es va desplegar en un total de 38 hotels de la ciutat, inclosos la majoria dels de màxima categoria. Els assistents estan especialme­nt capacitats per aportar als congressis­tes tota mena d’informació sobre el mateix Mobile, el transport, els serveis pròxims als hotels i els restaurant­s, els comerços i altres llocs d’interès de la ciutat. ●

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain