La Vanguardia (Català-1ª edició)

El glamur ha tornat a Mònaco

El Ball de la Rosa es va celebrar ahir al vespre després de dos anys

- Isabel Clarós JesúeDige

Mònaco va recuperar ahir a la nit tota la seva esplendor per celebrar una de les cites més glamuroses del Principat, el Ball de la Rosa, una tradició filantròpi­ca que va començar el 1954 i que s’ha celebrat puntualmen­t cada any al març. Excepte aquests dos últims, i ha estat per culpa de la pandèmia. És precisamen­t l’avanç de la pandèmia el que ha fet que aquest 2022 el ball hagi estat al juliol.

La temàtica d’aquesta edició ha estat Els anys vint, el retorn. I la Salle des Étoiles de l’Sporting Monte-Carlo, on va tenir lloc l’esdevenime­nt benèfic, es va convertir en un elegant ball dels bojos anys vint de fa un segle a Europa o els Estats Units. L’espectacle va comptar amb les actuacions musicals de Dita von Teese, el músic Charly Voodoo, la ballarina Amélie Poulain, la patinadora Marawa, l’artista Corine i la dj Amina.

La direcció artística del Ball de la Rosa és de Christian Louboutin. El destacat dissenyado­r de calçat ja era l’encarregat del ball des de la desaparici­ó de Karl Lagerfeld, molt amic dels Grimaldi, especialme­nt de Carolina de Mònaco.

Al Ball de la Rosa el principal reclam és la família Grimaldi sencera, que no es va voler perdre la cita, després de dos anys cancel·lada. Presidida pel príncep Albert, una vegada més Carolina va brillar acompanyan­t el seu germà davant l’absència de la

El dissenyado­r Christian Louboutin va ser el director artístic de la gala, dedicada als anys vint

princesa Charlene. Hi van assistir els quatre fills de Carolina: Andrea Casiraghi amb la seva dona, Tatiana SantoDomin­go; Carlota i Dimitri Rassam; Pierre i Beatrice Borromeo, i Alexandra de Hannover (amb un voluminós vestit amb els colors de la bandera de Mònaco) amb el seu nòvio, Ben-Sylvester Strautmann. Entre els assistents van destacar Shirley Bassey, Janet Jackson i Fanny Ardant.

Tots els diners recaptats al sopar van anar a la Fundació Princesa Grace, creada el 1964, per a projectes humanitari­s. ●

 ?? VALERY HACHE / AFP ?? Albert amb Carolina, els seus fills i parelles i Christian Louboutin
VALERY HACHE / AFP Albert amb Carolina, els seus fills i parelles i Christian Louboutin

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain