La Vanguardia (Català-1ª edició)

Una victòria balsàmica Espanya es refà dels nervis i del gol de Finlàndia i suma el primer triomf

-

des, Aitana, Lucía García i Mariona. És un triomf necessari tant en el terreny esportiu –abans d’enfrontar-se a Alemanya i a Dinamarca– com en l’anímic – per recuperar-se de la baixa d’Alexia–. “El més important és que l’equip s’ha refet”, remarcava després del partit Mapi León.

Jorge Vilda va sorprendre amb la tria per suplir l’absència de la migcampist­a blaugrana apostant per Irene Guerrero a l’interior esquerre. Malgrat ser el recanvi natural per posició, totes les travesses apostaven que endarrerir­ia Mariona Caldentey per acompanyar Patri Guijarro i Aitana Bonmatí, però va decidir mantenir la futbolista balear del Barça a l’extrem esquerre.

El partit no hauria pogut començar més malament per a Espanya, que va encaixar un gol quan havien passat 50 segons de joc. Westerlund va enviar una passada filtrada a l’esquena de Mapi León, poc afortunada els primers minuts de joc, i Linda Sällström no va perdonar davant una Sandra Paños que hauria pogut fer alguna cosa més per desviar el xut creuat de la pichichi de Finlàndia. El gol feia saltar totes les alarmes d’un vestidor que necessitav­a entrar bé en el partit per allunyar els fantasmes.

Malgrat la galleda d’aigua freda, Espanya es va fer dominadora del joc contra una Finlàndia que defensava amb solidesa i mirava de sorprendre a la contra. El conjunt de Jorge Vilda va assetjar la porteria de Korpela una vegada i una altra, però no troba

“El més important és que l’equip s’ha refet”, va remarcar Mapi León després de la remuntada

va la fortuna. Ni Mariona ni Lucía García ni Esther González aconseguie­n batre la porteria rival, i a l’àrea de Sandra Paños les imprecisio­ns de la defensa espanyola, fruit del nerviosism­e, permetien somiar a les d’Anna Signeul. Liderades per una veloç i omnipresen­t Sällström, van mira d’augmentar la renda al marcador en els aïllats contraatac­s que aconseguie­n muntar. Amb el pas dels minuts Finlàndia continuava demostrant que era capaç de resistir les escomeses d’una Espanya dominant gràcies al seu físic. La seva debilitat més gran la va mostrar, curiosamen­t, a pilota aturada. I així arribaria l’empat, amb un córner de Mariona Caldentey que va rematar amb ràbia Irene Paredes, entrant des de darrere.

Les coses s’anaven posant a lloc i Espanya va combinar amb més tranquil·litat fins que al 41 Aitana Bonmatí desencaden­ava la bogeria entre l’afició espanyola amb un autèntic golàs de cap rematant una centrada de Mapi León. Llavors la de Sant Pere de Ribes va protagonit­zar un dels moments més emotius del partit quan va anar fins a la banda per celebrar el gol de la victòria amb Alexia, que presenciav­a el matx des de la grada de l’Stadium MK, un cap que amb prou feines va superar la mitja entrada i on els finlandeso­s van ser majoria.

Ja entrada la segona meitat, Vilda va voler provar altres fórmules per cobrir la baixa d’Alexia abans de l’exigent partit contra Alemanya i va fer entrar Laia Aleixandri, que va estar a punt de marcar en la primera pilota que va tocar. Però el tercer seria obra de Lucía García, que va rematar de cap una altra gran centrada de Mapi León. Ja en el temps afegit, Mariona va transforma­r de penal el quart i definitiu.

Malgrat que amb ensurt inicial, la roja s’apunta els primers tres punts al caseller abans d’enfrontar-se dimarts a la vuit vegades campiona, Alemanya. ●

 ?? M Grel Aoña / EFE ?? La blaugrana Mariona Caldentey va posar la cirereta a la remuntada marcant el quart gol per a Espanya des del punt de penal
M Grel Aoña / EFE La blaugrana Mariona Caldentey va posar la cirereta a la remuntada marcant el quart gol per a Espanya des del punt de penal

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain