La Vanguardia (Català-1ª edició)

Djokovic, tot i el camp contrari

La teranyina del serbi atrapa Cameron Norrie, ídol local, i el projecta cap a la final de Wimbledon, on s’enfrontarà a l’inesperat Nick Kyrgios, el ‘bad boy’ beneït per la lesió abdominal de Rafael Nadal

- Londres

Djokovic norrie 2666 6324

Carai, és un forn la Centre Court, hi ha 30ºC, la parròquia es venta i Novak Djokovic (35) juga en camp contrari.

Djokovic vol que se l’estimin, s’esforça per satisfer els wimbledoni­ans.

A Aorangi Park, la vigília, s’ofereix a firmar autògrafs i posa com un pare model amb el seu fill Stefan –quan pica de revés el nen, de set anys, es perfila com el seu pare–. Si fa falta, Djokovic s’agenolla i mastega l’herba de Wimbledon mentre saluda la concurrènc­ia (costa d’imaginarse Nadal o a Federer en aquest posat).

Però quina mala sort!

A la seva semifinal al forn de la Centre Court, Djokovic s’ha d’enfrontar a Cameron Norrie (26), sobrevingu­t heroi local, tan justets van avui els britànics (ja comencen a veure’s lluny en el temps les proeses d’Andy Murray, doble campió aquí, el 2013 i el 2016).

–Come on, Cam!

La catedral del tennis és un forn i el públic embogeix al cap de 27 minuts, quan Norrie trenca el servei de Djokovic per tercera vegada i s’adjudica el primer set.

Norrie és un dimoni esquerrà que executa un estrany balanceig d’espatlles quan pica de drive i Djokovic no hi veu bé, l’enreda el sol de mitja tarda, de manera que es posa la gorra, obre un monòleg amb si mateix i es busca.

–En Novak és en Novak. I juga millor quan el públic està en contra seu. És un extraterre­stre, i la veritat és que no sé com derrotar un extraterre­stre –deia dimecres David Goffin, l’última víctima de Norrie.

(Se li havia preguntat per les opcions del britànic.)

I és cert: Djokovic s’espavila en camp contrari. Ho fa a Wimbledon (territori Federer) com a Roland Garros (territori Nadal).

I el cronista se submergeix en una idea: en aquest carrusel de passions tennístiqu­es, ningú no és de Djokovic.

Som de Nadal o de Federer. (...)

Norrie va de pressa, no vol que el serbi pensi.

Quan serveix, Norrie inverteix deu segons entre un punt i el següent. Un o dos cops i a la xarxa. Proposa vertigen, sembla una cursa de cavalls a l’hipòdrom. Djokovic el tempera, porta el partit al seu terreny.

Sap com fer-ho.

Ja ha jugat 32 finals del Grand Slam (suma vint títols, sis dels quals a Wimbledon), exactament 32 finals més que Norrie, 12è tennista del món, un nouvingut en aquests combats.

Djokovic tempera i recondueix la situació, oposa calma i llargs intercanvi­s al vertigen de

Djokovic vol que se l’estimin, s’esforça per guanyar-se l’afecte dels londinencs: si cal, mastega la seva herba

Norrie, i l’eficàcia del britànic comença a difuminar-se.

A un cop magnífic el succeeix un error no forçat: Norrie és un bon tennista, cap llegenda, i li pesen els seus interruptu­s, res a veure amb l’estabilita­t del serbi. Djokovic acostuma a arrencar a mig gas, contempla el seu adversari i l’entorn, li concedeix uns minuts de gràcia i després irromp.

En un moment, Djokovic s’apropia del segon set i també del tercer: mentre es dispara la xifra d’errors no forçats de Norrie (catorze al segon set, pels nou del primer), es redueix la del serbi, que ara encerta en un 78% dels seus primers serveis i es transfigur­a en un monstre.

Res no fa extraordin­àriament bé Djokovic, i tot i això va teixint una subtil teranyina que envolta

 ?? ADRIAN DENNIS / AFP ?? Novak Djokovic enviant petons a un aficionat local que l’havia increpat ahir a Wimbledon
ADRIAN DENNIS / AFP Novak Djokovic enviant petons a un aficionat local que l’havia increpat ahir a Wimbledon
 ?? ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain