La Vanguardia (Català-1ª edició)

La constructo­ra 011h capta 25 milions d’euros

La firma vol augmentar la digitalitz­ació de la seva plataforma

- Alan6a i uir#

La constructo­ra 011h ha aconseguit 25 milions d’euros en una ronda d’inversió que ha estat liderada pel fons d’inversió Redalpine i que ha comptat amb la participac­ió de Seaya Andromeda, Breega, Foundament­al i A/O Proptech.

La start-up invertirà els diners a augmentar la digitalitz­ació de la seva operativa i incrementa­r la mida de l’equip. “Necessitem accelerar el nostre creixement i, per aquest motiu, volem fitxar 50 profession­als del sector digital, l’enginyeria i l’arquitectu­ra per arribar a les 100 persones aquest mateix any. També destinarem els diners a incrementa­r les prestacion­s de la nostra plataforma tecnològic­a, que permet millorar l’eficiència de tot el procés de disseny i construcci­ó d’un edifici”, comenta Lucas Carné, soci de la companyia amb José Manuel Villanueva (tots dos són fundadors de Privalia, que van vendre al grup Veepee per 470 milions d’euros). Van fundar la constructo­ra 011h a finals del 2020 amb altres socis, Alex Valls (Social Point i Exoticca); José Ojeda (GFG i Lyst) i Juan Velayos (ex Renta Corporació­n i Neinor).

Al llarg d’aquests dos últims anys, la companyia ha atret 8 milions més d’euros i ha conclòs el seu primer projecte, un edifici de 8 habitatges a l’Hospitalet de Llobregat. Era propietat de Renta Corporació­n, promotora que recentment va vendre l’immoble a la societat familiar David S.A.

Carné detalla que els clients de l’empresa són els promotors immobiliar­is. “Ens encarregue­m de gestionar-los el projecte de manera integral, des del disseny de l’immoble fins a la construcci­ó”.

El directiu subratlla la singularit­at de la seva operativa, ja que es basa a “construir edificis en blocs, com si fossin peces de Lego, de manera que al terreny només hi té lloc el muntatge”.

Carné assegura que aquest model permet reduir costos i millorar l’eficiència de totes les fases del procés, especialme­nt gràcies a la plataforma digital.

Aquest any, la companyia ja ha posat en marxa un altre projecte que preveu la construcci­ó d’un edifici de 51 habitatges a Alacant per a la promotora Aedas Homes. “Els pròxims 18 mesos tenim previst posar en funcioname­nt quatre projectes per tot Espanya, amb una mida de 50 a 120 habitatges”, comenta Carnet, que amb la resta de l’equip fundador manté més d’un 50% de la propietat. ●

Amb aquests diners, la ‘start-up’ preveu fitxar 50 treballado­rs i arribar a un equip de 100 persones aquest any

 ?? XV ?? Lucas Carné, José Manuel Villanueva, Alex Valls, Josep Barberà, Juan Velayos i José Ojeda
XV Lucas Carné, José Manuel Villanueva, Alex Valls, Josep Barberà, Juan Velayos i José Ojeda

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain