La Vanguardia (Català-1ª edició)

En contra de no ampliar els espais sense fum

-

■ L’Associació Espanyola contra el Càncer, davant la informació publicada ahir per La Vanguardia sobre la decisió del Govern espanyol de no ampliar la llei antitabac actual, va manifestar el seu “total i absolut rebuig davant aquesta decisió”, ja que continua deixant desprotegi­ts davant el fum del tabac la societat en general i els menors en particular. I lamenta la pèrdua d’oportunita­t de posar Espanya a l’avantguard­a mundial de la lluita contra el tabaquisme. escassetat d’aquestes vacunes poc utilitzade­s durant anys) a “persones que mantenen pràctiques sexuals d’alt risc” encara que no hagin tingut contacte amb un infectat (profilaxi preexposic­ió), segons el document de la Ponència de Vacunes. El motiu d’incloure-hi aquests grups abans de l’exposició al virus s’explica en un intent de parar els contagis: a Espanya ja hi ha gairebé 2.500 casos notificats, uns 9.000 a Europa i gairebé 11.000 a la resta del món. Uns 60 països han notificat casos.

Així, es vacunaran els pacients del VIH que estiguin sota seguiment hospitalar­i i el personal que “s’encarrega de la desinfecci­ó de superfície­s en locals específics on es mantenen relacions sexuals de risc”, com les saunes en què es practica sexe. També el personal sanitari en consultes especialit­zades en atenció del VIH i persones amb pràctiques d’alt risc i personal de laboratori que manipula mostres potencialm­ent contaminad­es.

En l’apartat de postexposi­ció, es recomana la vacunació a contactes estrets de casos confirmats d’infecció amb alt risc de malaltia greu, com les persones amb immunodepr­essió, incloent-hi les que tenen infecció amb el VIH, dones embarassad­es i la població infantil. A aquests grups s’hi sumen els ja inclosos abans, com el personal sanitari que hagi tingut un contacte proper (inferior a un metre a la mateixa habitació amb un infectat) sense equips de protecció (EPI). ■

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain