La Vanguardia (Català-1ª edició)

Mestria vocal a Pedrables

L’octogenari Paul Anka llueix els seus grans èxits i versions

- ESCENA IS amon S r o

El cantant, compositor i actor Paul Anka va passar pel Festival Jardins Pedralbes, quan està a punt de fer els 81 anys, amb l’espectacle Greatest hits: his way! Tants anys no són cap problema per reverdir uns llorers que van germinar durant els molt llunyans anys cinquanta del segle passat. I quan era tan sols un adolescent. Així, el seu gran èxit Diana, que sona aviat, el va gravar el 1957 amb 15 anys. Un altre èxit d’aquella època que tampoc no es deixa al tinter és Lonely boy, número u a les llistes el 1958.

El concert va començar amb Anka apareixent entre el públic, en els acords de Diana, després d’un breu documental amb imatges en blanc i negre dels seus inicis, entre les quals es va colar una foto amb Rafa Nadal. Una vegada a l’escenari va començar amb You are my destiny, acompanyat d’un grup de vuit músics. Va continuar amb Tonight my love tonight, la història d’Adam & Eve, Steel guitar i l’emblemàtic­a My hometown. Tampoc no pot faltar en el repertori Strangers in the night i My way, que va fer cèlebre Frank Sinatra, i la lletra del qual en anglès és cortesia seva, adaptant l’original francès Comme d’habitude de Claude François. Una altra exitosa adaptació seva, en clau de swing llatí, és Eso beso (That kiss) –escrit així– en un spanglish en què canta “kiss me mucho” i esmenta la samba i la bossa nova.

En el best of s’hi inclou She’s a lady, una cançó pròpia que es va convertir en gran trampolí per a Tom Jones. També va sonar Smells like teen spirit de Nirvana en clau swing, i estava previst que rescatés bandes sonores, a més d’altres èxits com That’s life, Puppy love i All the way underscore. Durant la seva joventut va ser un cantant assidu dels casinos de Las Vegas i també es va prodigar en el mercat italià. No podia faltar en el repertori una versió de la celebèrrim­a New York, New York, ni un recordator­i a un dels seus temes més cèlebres, Put your head on my shoulder. El que no era tan predictibl­e era l’aparició (virtual) de Sammy Davis jr. per cantar a duo I’m not anyone i embridar tot seguit Love never felt so good, que va escriure originalme­nt per a Michael Jackson, com també va sonar el Purple rain de Prince. ●

 ?? FABRICE COFFRINI / AFP ?? El canadenc Paul Anka, en una imatge d’arxiu durant una actuació a Basilea
FABRICE COFFRINI / AFP El canadenc Paul Anka, en una imatge d’arxiu durant una actuació a Basilea
 ?? ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain