La Vanguardia (Català-1ª edició)

Assalt a l’oficina del premier de Sri Lanka després de la fugida del president

- Ismael Arana

La crisi econòmica i política que travessa Sri Lanka es va agreujar ahir amb l’assalt de l’oficina del primer ministre, Ranil Wickremesi­nghe, després que assumís la presidènci­a interina del país després de la fugida a les illes Maldives del cap d’Estat, Gotabaya Rajapaksa. El polític, de 73 anys, va fugir després que els manifestan­ts que el culpen de la fallida nacional ocupessin la seva residència passat.

Una de les seves primeres mesures va ser declarar l’estat d’emergència a tot el país, però no és clar l’abast real de la mesura i el toc de queda a la província occidental, on es localitza la capital Colombo. Wickremesi­nghe també va instar les forces de seguretat a fer tot el necessari per “restaurar l’ordre” i posar fi a l’“amenaça feixista”. Tot i això, centenars de manifestan­ts es van reunir davant de la seva oficina per demanar que renunciés i van foroficial dissabte çar l’entrada a l’edifici malgrat els intents inicials dels agents per repel·lir-los amb gasos lacrimògen­s. Els manifestan­ts també van ocupar la televisió estatal i van prendre el control de les seves emissions.

Rajapaska fuig del país i el cap del Govern, Wickremesi­nghe, assumeix la presidènci­a enmig del caos

Els manifestan­ts acusen Wickremesi­nghe, que va assumir el càrrec de primer ministre ara fa només dos mesos, de donar suport al règim de Rajapaksa i exigeixen que renunciï immediatam­ent per donar pas a un nou govern. En principi, el Parlament té previst designar el 20 de juliol un nou president que agafi les regnes de la nació, que passa la pitjor crisi econòmica des de la independèn­cia el 1948, tot i que es tem que l’inestable de la situació pugui degenerar en actes de violència. ■

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain