La Vanguardia (Català-1ª edició)

De Rota al dret a decidir: les propostes de resolució, a debat avui al Congrés

-

Tots els grups parlamenta­ris van ultimar ahir a la tarda la presentaci­ó de les resolucion­s amb què culmina el debat de l’estat de la nació al Congrés.

En la votació d’aquestes resolucion­s, que tindrà lloc aquest matí, es posa a prova la solidesa de la majoria que dona suport al Govern central.

El Partit Popular ha presentat diferents propostes de resolució, entre les quals s’inclou l’aval al Govern central per renovar el conveni amb els Estats Units per a l’ús compartit de la base de Rota i l’ampliació amb dos nous destructor­s, tal com van acordar el president dels Estats Units i el president espanyol a la cimera de l’OTAN.

Podem ha presentat un grapat de resolucion­s a la votació d’avui en què insisteix en les seves demandes per a l’augment dels salaris i la pressió fiscal, però també aborda altres qüestions delicades com ara la condemna dels fets de Melilla.

En aquest capítol també s’expressa Bildu, que arriba a plantejar que el Govern central corregeixi la seva nova posició en relació amb el Sàhara.

Podem també ha presentat una iniciativa per suprimir l’assignatur­a de religió a l’escola.

Ciutadans ha presentat la seves resolucion­s, entre les quals destaca la presentaci­ó d’una iniciativa per canviar la Constituci­ó i suprimir la distinció entre nacionalit­ats i re-gions.

A l’extrem oposat, una resolució compartida entre ERC, BNG i EH Bildu proposa el reconeixem­ent implícit del dret a decidir. La resolució sosté que “el diàleg i la voluntat ciutadana lliurement expressada [són] els únics i millors instrument­s democràtic­s per a la resolució dels conflictes polítics territoria­ls existents entre l’Estat

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain