La Vanguardia (Català-1ª edició)

Els socis del Govern central reclamen concreció per a les propostes i ajuts

- Asier Martiarena

Després de confrontar el cos a cos amb el PP, Vox i ERC durant la primera jornada, Pedro Sánchez s’esperava un inici més plàcid a la segona sessió del debat sobre l’estat de la nació celebrada ahir perquè va començar amb els torns d’alguns socis d’investidur­a inscrits al grup de l’Esquerra Plural. I no es va equivocar, malgrat que les intervenci­ons van ser tan variades com la seva composició.

Per Junts, el primer grup que va parlar, hi havia tants desacords amb el Govern central que no van poder abordar-los tots durant els minuts del torn de paraula del portaveu. Miriam Nogueras va optar per remetre un escrit al president de l’Executiu amb les seves reclamacio­ns per centrar-se en la “independèn­cia” i l’“infrafinan­çament”, i ho va resumir en una sola frase: “Seguir donant-li estabilita­t ens ha anat allunyant de la independèn­cia. Amb el seu mandat, amb vostès, Catalunya hi perd”.

Després, Ferran Bel, portaveu del PDECat, va acusar Sánchez de “desentendr­e’s de la responsabi­litat d’aplicar el pressupost general a Catalunya” en un moment en què “se sol·licita al seu grup tant esforç i compromís per donar suport als comptes”.

Pel que fa al conflicte català, Bel va certificar-ne el compromís de “continuar donant suport a la taula de diàleg” si s’obtenen resultats i no es tracta d’un eslògan.

Més País i Compromís van abraçar, per separat, el gir a l’esquerra del president, però van coincidir a esperar que les mesures es “concretin” i “impactin de debò” en la ciutadania per acabar de felicitar-se. Íñigo Errejón va reclamar valentia per aplicar polítiques verdes, mentre que Joan Baldoví va recordar a

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain