La Vanguardia (Català-1ª edició)

El radar de Castell d’Aro va imposar una mitjana de 121 multes al dia el 2021

- Sílvia Oller

El radar fix situat a la carretera C-31, a l’altura de Castell-Platja d’Aro, va ser de lluny el més actiu de la xarxa viària gironina el 2021. En total, l’aparell va caçar a 4.293 vehicles que van sobrepassa­r la velocitat màxima permesa, estipulada en 80 km/h. Això significa que, de mitjana, cada dia van ser multats 121 conductors. Les poc més de 44.000 sancions imposades l’últim any represente­n més d’un 40% del total d’infraccion­s detectades per l’àmplia xarxa de radars fixos situats a les carreteres de Girona, formada per 31 aparells. I suposen també gairebé el doble de multes imposades que el 2019, l’any previ a la pandèmia, amb una afluència de trànsit superior a la de fa un any, quan encara es van viure algunes restriccio­ns que van disminuir els desplaçame­nts en aquesta via que condueix a platges del centre de la Costa Brava.

Són dades que va donar a conèixer el conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, arran de diverses preguntes formulades pel grup parlamenta­ri socialiste­s i Units per Avançar sobre les sancions imposades, la xifra de radars fixos i de tram o la relació existent entre la presència d’aquests aparells i la disminució d’accidents.

Els últims cinc anys, el radar més rendible de la xarxa viària de Girona –operatiu des del mes juliol de 2011– ha interposat més de 132.000 sancions, una mitjana de 26.400 a l’any i 72 al dia.

La llei fixa multes d’entre 100 i 600 euros en funció de l’excés de velocitat. Superar els 80 km/h en aquest punt també suposa la pèrdua de punts del carnet de conduir, entre 2 i 6, sempre que el comptaquil­òmetres marqui més de 110 km/h.

El segon radar fix que més multes acumula a la província de Girona també és a la C-31. És el que hi ha situat a l’altura de Calonge, en sentit Palamós, que en cinc anys ha comptabili­tzat més de 80.000 sancions, prop de 16.000 al llarg de l’últim any. ●

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain