La Vanguardia (Català-1ª edició)

Enric Granados, el carrer on més s’ultrapasse­n els límits de soroll nocturn

- Jesús ancho

Els sonòmetres instal·lats fa unes setmanes per l’Ajuntament de Barcelona en onze punts crítics de soroll nocturn han confirmat que se superen de “manera constant” en tres decibels –en algunes situacions fins i tot en set– els límits permesos a la nit (el màxim tolerat és de 45 decibels en aquesta franja). Això passa en tots els llocs mesurats i durant la majoria dels dies. Aquestes àrees, anomenades pel govern municipal zones acústicame­nt tensades en horari nocturn, s’ubiquen en diferents carrers i places de Ciutat Vella, Eixample, Gràcia, Sant Martí i SantsMontj­uïc. El carrer analitzat on més s’ha superat aquest llindar és Enric Granados, a l’Eixample, segons dades municipals.

Els altres carrers més sorollosos són Joaquín Costa, Almirall Churruca, Rogent, Allada-Vermell i Nou de la Rambla, les places George Orwell, Osca i d’altres de la Vila de Gràcia, la rambla del Poblenou i el Triangle

Lúdic de Poblenou. Una vegada analitzade­s aquestes dades, els districtes prendran mesures amb l’elaboració de plans de reducció de soroll adaptats a cada cas perquè es comencin a aplicar aquest estiu. La previsió municipal és que estiguin redactats a finals de juliol, i es presentara­n els pròxims dies.

A falta de concretar les actuacions, el regidor d’Emergència Climàtica i Transició Ecològica, Eloi Badia, va plantejar ahir que es podrien adoptar diferents iniciative­s, com augmentar la presència de la Guàrdia Urbana, reforçar les inspeccion­s, desplegar informador­s i mediadors o, fins i tot, reduir els horaris de les terrasses i dels establimen­ts de venda de begudes alcohòliqu­es.

L’Ajuntament també mesurarà el soroll nocturn al carrer Blai i als jardins de la Mediterràn­ia, al districte de Sants-Montjuïc, i en altres places del districte de Gràcia, les del Diamant, Raspall, Joanic i Vila de Gràcia. ●

 ?? Mané Esp nosa    R ?? El carrer Enric Granados, un dels més sorollosos a la nit
Mané Esp nosa R El carrer Enric Granados, un dels més sorollosos a la nit

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain