La Vanguardia (Català-1ª edició)

El presumpte assassí de Marta Calvo torna a negar que sigui culpable l’últim dia del judici

- Salvador Eng i

El presumpte assassí de Marta Calvo i de dues dones més, Jorge Ignacio Palma, va afirmar ahir en la declaració final al judici que es fa contra ell: “L’única cosa que puc dir és que no he mort ningú, no he drogat ningú, no he violat ningú ni he ficat droga a ningú als òrgans genitals”.

L’acusat, a qui se li atribueixe­n, a més a més, set delictes d’abusos sexuals més a altres joves prostitute­s, ha assenyalat que li sap “molt” greu el dolor que pugui sentir la família de Marta Calvo per no haver trobat el cos, però va dir “el que va passar amb tota mena de detalls. No tinc res més a aportar”, va manifestar.

Jorge Ignacio, de nacionalit­at colombiana, s’enfronta a la presó permanent revisable, tal com reclamen algunes acusacions, mentre que la Fiscalia li sol·licita 120 anys de presó, 10 anys menys que el que requeria inicialmen­t després de retirar-se una de les víctimes com a acusació, que no va voler declarar al judici.

Per la seva part, la fiscal no té dubtes que les proves són contundent­s sobre les intencions d’un home que ha estat qualificat pels forenses com un “assassí serial”.

Ahir també va presentar el seu informe l’advocada de Jorge Ignacio, que, després de criticar que aquest cas està “absolutame­nt contaminat”, es va centrar en les morts de les suposades víctimes i va indicar que no s’ha demostrat en l’acusat cap ànim de matar. “En aquest judici no hi ha ni una sola prova contra Jorge Ignacio”, va dir. En relació amb Marta Calvo, va lamentar que s’hagi qüestionat per part de les acusacions la versió de l’esquartera­ment del cadàver i va insistir que “no se sap què va passar”. “Hauria pogut morir per una ingesta de cocaïna, però per desgràcia no hi ha el cos”, va asseverar.

En aquesta línia, va recordar al jurat que Marta Calvo, abans de ser amb Jorge Ignacio, va ser amb un altre client i va consumir droga. “Aquí hi ha la prova d’un problema d’addicció; hi ha la prova d’una persona que subministr­ava estupefaen­ts a la Marta; i del que no hi ha prova contundent és de la culpabilit­at del meu client”, va repetir. ●

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain