La Vanguardia (Català-1ª edició)

Rosario, Sergio Dalma i Mishima actuen a la Garrotxa

Els beneficis del certamen es destinaran a finalitats solidàries

- Sílvia Oller

A l’empresari Eudald Morera, impulsor del Festival Vallviva, que entre avui i dissabte posarà al mapa dels festivals d’estiu el petit nucli de la Vall d’en Bas (la Garrotxa), gràcies a la presència d’artistes consagrats com Rosario, Sergio Dalma o Mishima, li agrada dir que aquest és un certamen “atípic” que “neix del cor i es fa amb el cor”. No és xerrameca.

Malalt de càncer, el festival és una forma d’agraïment a la vida i a totes les persones que li han donat suport en aquesta dura malaltia. En la seva primera edició celebrada l’any passat –amb un aforament encara marcat per les restriccio­ns de la pandèmia– va reunir 1.900 persones, xifra que preveu triplicar aquest any, igual que el pressupost, que ha arribat a la xifra de 800.000 euros. Tots els beneficis es destinaran a tres iniciative­s solidàries del camp mèdic vinculades al càncer i l’esclerosi lateral amiotròfic­a (ELA).

El festival comença avui amb un dels caps de cartell, l’intèrpret de Sabadell amb més de trenta anys sobre els escenaris, Sergio Dalma, que aprofitarà per presentar el seu últim projecte discogràfi­c, Alegría.

L’acompanyar­an avui als diferents escenaris del certamen altres autors emergents com la pianista, guitarrist­a, cantant i compositor­a Maria Hein, que presentarà el seu disc de debut, Continent i contingut, juntament amb el músic Ferran Palau; Èric Vinaixa, amb el seu últim treball, que fusiona pop, rock i cançó d’autor; i el cantautor de Manlleu, Guillem Roma.

Divendres serà el torn per a la incombusti­ble Rosario Flores i també de Mishima, que presentarà en directe el nou àlbum L’aigua clara, el desè de la seva carrera. La compositor­a Agnès Algueró debutarà a l’escenari del festival per donar a conèixer el seu primer disc, Bosc endins, gravat i creat al seu poble, Batet de la Serra (la Garrotxa). Completarà la jornada Grabu, el nom artístic d’Arnau Grabolosa, un músic que combina el jazz amb l’electrònic­a i que al febrer va publicar el seu tercer i quatre single.

Tancaran el festival, aquest dissabte, altres noms destacats de l’escena musical del moment com els Stay Homas, que presentara­n el seu últim disc Agua, i la cantautora Sofía Ellar, artista amb més d’un milió d’oients a Spotify que oferirà a la Garrotxa un dels pocs concerts que farà a Espanya aquest estiu.

La també cantautora olotina d’arrels andaluses Jessica Mellado i la veu i guitarra de Toni Beiro completen el cartell del Festival Vallviva, que se celebrarà a la finca privada Les Brides, situada en ple parc natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa, i propietat de Morera, l’alma mater del certamen.

Morera afirma que vol consolidar la Vall d’en Bas i la Garrotxa com a “destinacio­ns imprescind­ibles” del circuit de festivals de Catalunya. ●

Els Stay Homas presentara­n ‘Agua’ i Sofía Ellar oferirà un dels pocs concerts que farà aquest estiu

 ?? Festival Vallviva ?? Una finca privada ubicada al parc natural de la Zona Volcànica acull el Festival Vallviva
Festival Vallviva Una finca privada ubicada al parc natural de la Zona Volcànica acull el Festival Vallviva

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain