La Vanguardia (Català-1ª edició)

Lecomte és l’elegit sota els pals

El francès provarà de fer oblidar Diego López

- Oriol Dotras

A menys d’un mes per a l’arrencada de la Lliga contra el Celta a Balaídos, l’Espanyol continua confeccion­ant la plantilla de cara a la nova temporada. Després de les arribades anunciades de Joselu, Brian Oliván i Vinícius Souza, ahir es van confirmar dos noms més en poques hores de diferència. El primer és una cara coneguda. Tonny Vilhena va convèncer en els mesos com a blanc-i-blau la temporada passada i des del club s’ha decidit apostar per la seva continuïta­t. L’altre fitxatge és segurament un dels que més expectació genera. Fer oblidar un porter de la talla de Diego López no està a l’abast de qualsevol i aquest serà el repte que haurà d’afrontar Benjamin Lecomte en qüestió de setmanes.

La porteria estava sense amo des que es va decidir prescindir del gallec i del seu suplent Oier.

Diego Martínez va haver d’iniciar la pretempora­da únicament amb dos porters: els del planter Joan García i Ángel Fortuño. En principi Lecomte, cedit pel Mònaco un any i presentat avui (13 h), es postula com el guardià perico.

Es tracta d’un porter francès experiment­at (31 anys), molt ben considerat al seu país. Menys conegut en el futbol espanyol malgrat el pas per l’Atlètic de Madrid la temporada passada, Lecomte va ser a l’ombra de Jan Oblak i no va entrar en els plans del Cholo Simeone ni tan sols a la Copa, competició en què també va apostar per l’eslovac.

L’any en blanc no entela la trajectòri­a del parisenc, ràpid de reflexos i amb bona col·locació. Acumula 250 partits a la Ligue 1. Tenia 19 anys quan va debutar a l’elit amb el Lorient. Després va saltar al Montpeller i el Mònaco el va lligar el 2019. Al principat va ser titular indiscutib­le des del primer dia fins que va marxar cedit a l’Atlètic.

Sembla poc probable que el tècnic el tingui en compte per al primer partit de pretempora­da, precisamen­t contra el Montpeller, dissabte a la ciutat esportiva Dani Jarque. Passa el mateix amb Vilhena. El club va decidir exercir l’opció de compra que tenia i el neerlandès, propietat fins ara del Krasnodar, firma fins al juny del 2026. La quantitat del traspàs no ha transcendi­t. Des de la seva arribada el passat mercat hivernal, Vilhena, de 27 anys, va ser un fix a les alineacion­s de Vicente Moreno per la polivalènc­ia. Va marcar un gol i va fer una assistènci­a en 17 partits, la majoria com a titular. ●

El club incorpora el porter del Mònaco com a cedit i exerceix l’opció de compra per Vilhena

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain