La Vanguardia (Català-1ª edició)

Ribera accelera les consultes per afrontar possibles talls de gas a Europa

-

El Ministeri de Transició Ecològica és un formiguer d’anades i vingudes els últims dies. La ministra per a la Transició Ecològica, Teresa Ribera, està complint el que va anunciar a l’últim Consell de Ministres i s’està reunint amb els diferents actors socials per armar el pla de contingènc­ia que reclama Europa per als possibles talls de subministr­ament de gas a la pròxima tardor i hivern.

Les primeres que han passat per la plaça de San Juan de la Cruz han estat les grans elèctrique­s, amb qui ja es va parlar individual­ment abans del debat sobre l’Estat de la Nació. Tal com ahir va explicar la ministra, un dels temes tractats durant aquestes converses va ser el possible retard de la central tèrmica d’As Pontes (ara en execució) i propietat d’Endesa. El Govern espanyol, que no advoca per això, ha encarregat a Red Eléctrica diferents escenaris perquè l’objectiu és garantir el 100% del subministr­ament en una situació excepciona­l com l’actual.

Avui Ribera té, entre altres, cita amb els agents socials, diverses patronals energètiqu­es i amb les grans petroliere­s i distribuïd­ores de carburant. Amb les darreres, un dels temes que es tractaran serà, a més del pla de contingènc­ia, l’impacte que experiment­aran amb el nou impost a les energètiqu­es. De fet, seran les més afectades pel gravamen, ja que, tal com va afirmar ahir el vicepresid­ent d’Iberdrola España, Antonio Carmona, “el nou impost es carregarà les empreses petroliere­s i les gasistes, que represente­n un 75% de l’energia venuda a Espanya”. ●

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain