La Vanguardia (Català-1ª edició)

PIB Group, la corredoria d’Apax i Carlyle, compra Confide

Martín Navaz liderarà el grup a Espanya i passa a ser accionista de la matriu britànica

- Rosa Salvador

La corredoria britànica PIB Group, participad­a majoritàri­ament pels fons de capital risc Apax i Carlyle, ha comprat el 100% de les accions de la corredoria barcelonin­a Confide per liderar una operació de build up: construir un gran grup d’intermedia­ció d’asseguranc­es a Espanya amb l’agregació de petites firmes locals.

Martín Navaz, president i accionista majoritari de la corredoria, de què també són socis altres membres de l’equip directiu, es convertirà en el primer executiu de PIB a Espanya i entrarà també en l’accionaria­t de la matriu britànica.

Navaz va explicar que PIB ja ha comprat tres corredorie­s més a Espanya: Cicor i la seva filial Global Marine, i el grup Tractio, que amb Confide situen l’empresa a Espanya ja amb unes primes mitjançade­s de 125 milions d’euros, 45.000 clients, 140 treballado­rs i 15 milions d’euros d’ingressos. Això ja col·locaria la firma com la cinquena corredoria més gran d’Espanya després d’Aon, Willis, Marsh i Howden. L’acord per al build up està condiciona­t a rebre l’aprovació de la CNMC.

L’empresa britànica ara està en negociacio­ns avançades per comprar cinc corredorie­s més a Espanya, va explicar Navaz. “El propòsit del grup és accelerar la integració d’empreses per construir un grup amb un benefici operatiu de 20 milions d’euros en un termini de cinc anys”.

PIB Group ja ha aplicat un model semblant des que es va fundar el 2015 al Regne Unit. El grup ha integrat més de 50 corredorie­s en aquest país, així com a Irlanda, Alemanya, Polònia, Dinamarca i els Països Baixos, i ja té uns ingressos anuals de 300 milions de lliures (uns 355 milions d’euros), amb taxes de creixement anual a l’entorn d’un 50%. La firma està controlada en un 60% per Apax, i en un 20%, per Carlyle, mentre que la resta del capital està en mans dels directius de les corredorie­s que adquireix.

Navaz, que és president de la patronal de corredorie­s espanyoles, Adecose, va reconèixer que havia rebut moltes ofertes de compra per Confide, una empresa amb una cartera de més de 80 milions d’euros en primes i un benefici operatiu de més de 2,5 milions d’euros. “Incorporar-nos a PIB és una gran oportunita­t, perquè és un projecte a llarg termini, no especulati­u i perquè comparteix la nostra filosofia de focalitzar­nos en el tracte als clients”, que són sempre empreses. La integració, a més, permet a l’empresa ser més eficient, tenir més recursos i ser més competitiv­a en un mercat en què la concentrac­ió està estrenyent els marges. “Profession­alment, a més, com a directiu és una gran oportunita­t dirigir un procés de concentrac­ió” com el que segons el seu parer hi haurà a Espanya “perquè no té cap sentit que tinguem 5.500 corredorie­s, moltes de les quals de molt petites i molt poc eficients per prestar els serveis que necessita el client final”. ●

 ?? Àlex Ga   a ?? Martín Navaz, president de la corredoria Confide
Àlex Ga a Martín Navaz, president de la corredoria Confide

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain