La Vanguardia (Català-1ª edició)

Borràs és una altra cosa

- Jordi Juan Director

La Fiscalia del TSJC ha dictaminat que la presidenta del Parlament, Laura Borràs, va fraccionar indegudame­nt 18 contractes menors per beneficiar un amic i li demana per això sis anys de presó i 21 d’inhabilita­ció per ocupar qualsevol càrrec públic. L’escrit és molt contundent i l’acusa dels delictes de prevaricac­ió i de falsedat. Amb el reglament del Parlament a la mà, Borràs hauria de dimitir perquè l’article 54.2 estableix la suspensió immediata d’un diputat quan se li obre judici oral per delictes vinculats amb corrupció. Evidentmen­t encara no està jutjada, però el reglament de què es va dotar la Cambra diu el que diu. És molt discutible la decisió de Borràs de mantenir-se en el càrrec contra vent i marea, apel·lant a la seva innocència. Segurament amb això es fa un flac favor a ella mateixa, però també al seu partit. De tota manera, allà cadascú amb la seva consciènci­a i cada lector traurà les seves pròpies conclusion­s.

Ara bé, el que no és admissible és que es pretengui relacionar aquest cas amb alguns dels protagonit­zats per la mal anomenada policia patriòtica. No deixarem de denunciar les males pràctiques d’alguns agents policials, que van comptar amb la complicita­t de polítics, jutges i periodiste­s, per erosionar la imatge dels polítics independen­tistes. Però aquelles martingale­s tenen poc a veure amb el bast fraccionam­ent d’uns contractes de l’Administra­ció de la Generalita­t que, segons les investigac­ions policials, ara confirmade­s per la Fiscalia, apunten a la política independen­tista.

Borràs té un innegable ganxo polític, com va demostrar imposant-se en les primàries de Junts i aconseguin­t millorar les expectativ­es electorals que tenia el seu partit en els últims comicis catalans. Però recórrer al victimisme i dir que el seu cas és un cas de lawfare (guerra jurídica) és un error. Critiquem amb la duresa més gran possible les males praxis de l’operació Catalunya, però no cal amagar-se a sota d’aquesta operació per simular altres casos que no hi tenen res a veure. És una reflexió per a tothom, però especialme­nt per a l’actual direcció de Junts.

 ?? LV.RO ROCH  /  FL ??
LV.RO ROCH / FL
 ?? ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain