La Vanguardia (Català-1ª edició)

Tancada una discoteca de Sant Cugat després de 16 anys de conflicte

- Paloma Arenós

Després de 16 anys de conflicte enquistat i diversos litigis, una comitiva judicial del jutjat número 4 de rubí va executar ahir el desnonamen­t de la discoteca Drinkking Lemon de sant Cugat del Vallès per impagament de 4,5 milions a l’Ajuntament, correspone­nts al cànon d’ús dels terrenys municipals de 16.000 m2. La primera conseqüènc­ia directa és el tancament immediat del local, que gestiona la societat reostat.

De fet, aquesta empresa té les instal·lacions llogades a Nitsab, que és qui explota l’activitat de discoteca amb uns seixanta empleats. Alguns van reclamar ahir el mantenimen­t dels llocs de treball. L’alcaldessa, Mireia Ingla, va anunciar que “per evitar aldarulls de la gent a qui l’empresa ha venut entrades” avui i demà dissabte a la nit s’habilitarà un dispositiu policial especial per advertirlo­s que el recinte és tancat i perquè es desplacin.

La relació entre l’Ajuntament i reostat estava en litigi des del 2010, quan l’empresa va presentar un recurs contra l’acord de ple que establia el cànon d’ús dels terrenys, que considera “erroni”. El 2018, ja desestimad­a definitiva­ment la demanda, el Consistori va iniciar la via civil per reclamar els imports impagats.

L’alcaldessa va destacar que “després de 16 anys de no pagar el cànon acordat, l’Ajuntament recupera aquest espai municipal i es tanca una discoteca que ha comportat molts problemes de soroll, seguretat i civisme”. sobre l’ús futur del terreny, “estudiarem les millors opcions possibles”. D’altra banda, a la discoteca Waka de sant Quirze del Vallès una menor de 17 anys ha denunciat davant els Mossos un cas d’abús sexual a la pista de ball diumenge a la matinada. ● reixen que abandonin l’habitatge, i llavors comencen a notificar els actes pendents. Aleshores entro jo, que indico que té dret a una indemnitza­ció”.

Fonts de l’Ajuntament de les Franqueses donen una versió diferent. Lamenten “els desperfect­es causats i ofereixen ajuda a la família”. Asseguren que “han estat en contacte amb els propietari­s afectats pel sector r en tot moment i que els inquilins del carrer sant Tomàs, 1, han rebut fins a set notificaci­ons que els informaven de l’estat d’execució del projecte, des de l’abril del 2020 fins al maig passat, que se’ls va indicar que havien de buidar els coberts subjectes a la demolició”. “Des d’urbanisme se’ls va proposar d’abonar la quantitat de diferència entre el que paguen actualment fins a 800 euros que costa un pis de lloguer de mitjana durant un any. Però no hem rebut mai resposta, i s’ha entès com a rebutjada”. ●

 ?? LV ?? La comitiva judicial durant el tancament del local
LV La comitiva judicial durant el tancament del local
 ?? Jeaet l.ge / Sheetdng ?? La demolició es va fer sense protecció ni mesures de seguretat
Jeaet l.ge / Sheetdng La demolició es va fer sense protecció ni mesures de seguretat

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain