La Vanguardia (Català-1ª edició)

Dembélé, refitxat “Ho donaré tot per guanyar la Champions”, diu el francès, que signa fins al 2024

- Anaïs Martí .arcelona

Ousmane Dembélé no parlava en públic des del 28 d’agost del 2017, quan va trepitjar per primera vegada el Camp Nou amb gairebé 18.000 espectador­s a la grada. Hi havia molta expectació i també malestar perquè va trigar dues hores a trepitjar la gespa per viure la seva posada de llarg. En aquells moments, Josep Maria Bartomeu era el president i Robert Fernández feia de secretari tècnic. El Barça havia pagat 105 milions d’euros al Borussia Dortmund (que acabarien sent 147 amb els variables) per l’extrem, que venia a omplir el buit que havia deixat Neymar. En aquella presentaci­ó Dembélé va esbossar en francès el seu desig de guanyar la Champions. Cinc anys més tard no ho ha aconseguit. Per això, i perquè se sent valorat per Xavi Hernández i pel club, Dembélé ha decidit acceptar un nou contracte amb una rebaixa salarial respecte al seu anterior vincle per quedar-se fins al 2024.

“El Barça és el club dels meus somnis des de petit. Vull donar-ho tot i guanyar la Champions aquest any”, va dir el francès, aquesta vegada en un castellà perfecte. Durant aquest temps també va confessar que havia après “una mica de català” i va reconèixer que segellar la seva continuïta­t “s’ha fet llarg” després de més d’un any de negociació amb diverses tibantors. Però una imatge val més que mil paraules i les dues parts van escenifica­r que aquestes tensions ja són història. Hi va haver diverses instantàni­es. Laporta, satisfet, va aixecar el braç de l’extrem francès en senyal de triomf i li va donar el nou carnet de soci amb el número 147.329. Dembélé, amb camisa d’esport negra i samarreta blanca a sota, somreia sense parar. A les banquetes esperaven els vicepresid­ents Rafa Yuste i Eduard Romeu, que van aplaudir la firma. Per completar la foto van cridar al seu agent Moussa Sissoko, Jordi Cruyff i el director de futbol Mateu Alemany. El mateix que al gener va comunicar públicamen­t que Dembélé havia de buscar una sortida “perquè no era compromès”, ahir va acabar abraçant el futbolista. També se’l va veure còmode amb el seu agent, Moussa Sissoko. Malgrat les tensions viscudes, tots dos han enterrat la destral de guerra i es van retirar de la gespa xerrant amistosame­nt. Les dues parts han arribat a un acord per tancar el seu nou contracte. Com que l’anterior va expirar, la seva continuïta­t computa com un nou fitxatge.

El compliment dels incentius del nou acord podria garantir-li acabar percebent una quantitat pròxima al salari base anterior.

“Ha fet un esforç per entrar en la nova estructura salarial del Barça”, va dir Laporta, que va confessar que estava “emocionat” amb el seu refitxatge. I va afegir: “Ousmane, en Xavi et volia, però el club, també”. “Quedar-me sempre va ser la meva primera opció. Tinc ganes que comenci la temporada per donar-ho tot”, va dir Dembélé.

Màxim assistent de la Lliga el curs passat amb 11 passades de gol, el cos tècnic demanarà a Dembélé que faci un pas endavant i marqui almenys 15 gols per temporada, ara que físicament es troba bé. “Els tres primers anys van ser difícils per les lesions. Però ara em trobo bé”, va confessar Ousmane.

“Pots aconseguir el que et proposis. Tens un talent incomparab­le. Però encara pots donar més i aquest any és molt important. Cal guanyar títols”, li va advertir el president Laporta. “La Champions és el meu somni i ho donaré tot. Tant de bo vegem el millor Dembélé. Treballaré molt amb el míster”, va sentenciar el francès. ●

L’Ousmane ha volgut entrar en la nova estructura salarial del Barça, l’hi agraeixo” Joan La+orta Fre en el .arcelona

Quedar-me era la meva primera opció; sé que la negociació s’ha fet llarga” Ousmane Dembélé A a or el .arcelona

 ?? ANDY UDCH/ FDPPD     NNC Y ?? El president del FC Barcelona, Joan Laporta, aixeca la mà d’Ousmane Dembélé després de firmar el nou contracte
ANDY UDCH/ FDPPD NNC Y El president del FC Barcelona, Joan Laporta, aixeca la mà d’Ousmane Dembélé després de firmar el nou contracte

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain