La Vanguardia (Català-1ª edició)

Illa insta Aragonès a convocar una taula de partits catalans

El líder del PSC insisteix que “no pot quedar ningú al marge del diàleg”

-

El líder del PSC, Salvador Illa, entén que una vegada s’ha fixat una data per celebrar la taula de diàleg entre el Govern central i la Generalita­t –a finals de juliol–, és el moment de reunir tots els partits amb representa­ció al Parlament. “Ningú no pot quedar al marge del diàleg”, va assenyalar Illa ahir durant la clausura de l’escola de la JSC a Sant Dalmai.

La mateixa ministra de Transport, Mobilitat i Agenda Urbana, Raquel Sánchez, es va pronunciar en aquests mateixos termes durant l’entrevista publicada diumenge a La Vanguardia. Sánchez instava el president Pere Aragonès a tornar a “convocar una taula de partits catalans per impulsar espais de retrobamen­t i reconcilia­ció” i assenyalav­a com a bona notícia el retrobamen­t entre els dos presidents després de mesos de confrontac­ió. “No hi ha cap altra manera de resoldre les diferèncie­s que hi puguin haver, cal dialogar”, va assenyalar.

Illa, per la seva part, va reclamar aquesta trobada perquè va considerar que a Catalunya “hi ha diferents maneres de pensar i enfocament­s diferents i l’únic camí en democràcia per abordar aquest conflicte polític és el diàleg”.

Un espai que per al líder dels socialiste­s catalans ha de comptar amb la presència de totes les formacions catalanes. “És l’únic instrument i camí per resoldre les diferèncie­s que tenim, que n’hi ha, però si les parlem poden esdevenir punts de consens i acord”, va afirmar.

En aquest sentit, el socialista va assegurar que en temps complexos com l’actual és important “buscar punts, treballar per la política d’acords i allunyar-se de la política de confrontac­ió, en què alguns semblen moure’s molt a gust”.

Fa unes setmanes, el president va fer una temptativa de convocar aquesta taula de partits, que Quim Torra havia reunit en diverses ocasions, i va instar Illa a “fixar una proposta de temes”.

El líder socialista va contestar ràpidament i hores després li va enviar les 43 iniciative­s que ja havia presentat al president català al febrer. La rèplica no va agradar als republican­s, que van criticar que algunes de les mesures proposades pels socialiste­s eren obsoletes –com la celebració dels Jocs d’hivern– i, d’altres, s’havien desencalla­t, com el pla de salut mental.

Per aquest motiu, doncs, la celebració de la taula de partits catalans va tornar, una altra vegada, a quedar pendent. ●

 ?? PSC / EP ?? Illa després de clausurar l’escola de formació de la JSC a Sant Dalmai
PSC / EP Illa després de clausurar l’escola de formació de la JSC a Sant Dalmai

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain