La Vanguardia (Català-1ª edició)

El PSOE ataca contra el PP, a qui considera noquejat després del debat

El ministre de Presidènci­a diu que a Feijóo “Espanya li va molt gran”

- REDACCIÓ

Després d’una setmana en què Pedro Sánchez va sortir indemne del debat sobre l’estat de la nació al Congrés dels Diputats, el ministre de la Presidènci­a, Relacions amb les Corts i Memòria Democràtic­a, Félix Bolaños, ahir va assegurar que al president del PP i ara cap de l’oposició, Alberto Núñez Feijóo, “li va anar molt bé” no participar en la cita de la Cambra Baixa –va serhi un dia com a senador, però no hi va prendre la paraula–, perquè “Espanya li va molt gran”.

En declaracio­ns recollides per Europa Press, Bolaños va qualificar el discurs dels populars durant el debat de “vergonya aliena” i creu que van quedar “noquejats”.

“Feijóo estava encantat de no participar-hi, deu pensar que ‘com menys em coneguin els espanyols, millor.’ No té cap idea per a Espanya”, va manifestar ahir el ministre socialista en un acte a Colmenar Viejo (Madrid) en què va estar acompanyat pel secretari general del PSOE a la Comunitat de Madrid, Juan Lobato.

A més a més, Bolaños va arremetre contra l’actitud del PP perquè havia utilitzat “de manera mesquina” ETA, “que ja es va de nou sota el sol”, va afirmar.

Sobre això, va afegir que existeixen dues maneres de fer política, i va comparar la manera de sortir de la crisi el 2012 amb l’actual posició presa pel PSOE per fer front a la pandèmia i a la guerra entre Ucraïna i Rússia – tot i que el context europeu és diferent–. “Ja sabem quines són les receptes del PP per sortir de les crisis. Es basen en la injustícia, en les retallades i austeritat i en la crueltat social. En canvi, nosaltres volem reforçar l’Estat del benestar”, va asseverar.

En aquest context, Bolaños va afirmar que la societat “coneix molt” el PP de Feijóo perquè

El dirigent socialista retreu als populars que utilitzin “de manera mesquina” ETA

“són els mateixos que els de Casado, Mariano Rajoy i Aznar”. Així mateix, va explicar que l’impost anunciat per a les elèctrique­s i els bancs, que segons la seva opinió recaptarà més de 7.000 milions d’euros, respon a la necessitat que “paguin qui més té i d’aquesta manera no paguin sempre els mateixos”. Pel que fa al servei gratuït de transport públic –des del setembre fins al desembre–, el ministre va insistir que l’acció, en el cas de Madrid, ajudarà a estalviar 240 euros per persona durant els quatre mesos de la mesura. Per això, va plantar cara per “ajudar la majoria social a lluitar contra la inflació”. ●

 ?? MSOE / EP ?? El ministre de Presidènci­a, Félix Bolaños, durant un acte a Colmenar Viejo
MSOE / EP El ministre de Presidènci­a, Félix Bolaños, durant un acte a Colmenar Viejo

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain