La Vanguardia (Català-1ª edició)

Sense canvis, calor i sequera

- Alfred Rodríguez Picó @AlfredRPic­o @MarcSilves­tre7

S’acaben els titulars, cada dia la mateixa situació, no hi ha tempestes i aquesta setmana tampoc no hi haurà canvis, discrets descensos de la temperatur­a, sense tempestes o alguna de molt aïllada al Pirineu i descens sense miraments de l’aigua emmagatzem­ada als embassamen­ts. Pendents de la temperatur­a de dijous i divendres, probable gir del vent a ponent en algunes comarques amb registres desbocats, si no volíem més sopa...

Cels clars, algun xàfec de tarda molt aïllat al Pirineu i alguns núvols baixos a última hora a la costa. Temperatur­a en lleuger descens, però encara molt per sobre de la mitjana de les dates. Demà alguns nú

CATALUNYA.

Meteoròleg

vols en punts de la costa, en conjunt sol i poc més. Dimecres sense canvis i nou augment de la temperatur­a dijous, continuara­n els termòmetre­s desbocats.

Entre avui i demà probables rècords de calor a França, Illes Britànique­s o Bèlgica i dimecres a Alemanya, temperatur­es de 35°C a 40°C fins i tot a Anglaterra. Dimecres, tempestes a Alemanya. També avui serà notícia la calor abrasadora al Cantàbric, superant-se fins i tot els 40°C, demà es normalitza la temperatur­a. Algun xàfec aïllat entre Castella i Lleó, Astúries i Cantàbria, a la resta seguirà la calor i la sequera tota la setmana.

ESPANYA I EUROPA.

La massa d’aire calent es desplaça cap al nord. A Anglaterra estan pendents de possibles rècords de calor, amb avisos a la població. Fins ara el rècord era de 38,1°C el 10 d’agost del 2003. A París, els gairebé insuperabl­es 42,6°C del 25 de juliol del 2019.

 ?? ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain