La Vanguardia (Català-1ª edició)

“Érem 15 al dormitori” Fred Kerley, nou rei de la velocitat, recupera les penúries de la seva infantesa

- Eugene

Grandolàs i circumspec­te, Fred Kerley (27) somriu i tot ho beneeix.

Diu:

–“God bless Meme”. (Déu beneeixi la Meme). La Mem és la seva tia Virginia. La Virginia té 66 anys i encara cuida desenes de criatures, les criatures que viuen a la seva casa de San Antonio.

Fred Kerley havia estat una d’aquelles criatures en mans de la Mem. Havia estat a mitjans dels noranta, quan era un nen de dos anys, una criatura desvalguda al món, ja que el seu pare era un convicte, i la seva mare, “una dona que es ficava en problemes”, diu.

En Fred i els seus cinc germans se n’havien anat a viure amb la Meme. Ells i també una dotzena més de cosins.

–Vam arribar a ser quinze criatures en un dormitori. Però érem feliços. La Meme ha criat 26 nens a casa seva. Penso en ella cada dia. Si no fos per la Meme, jo no seria qui soc.

I qui és ,Kerley?

El nou rei de la velocitat mundial, la nova icona de l’atletisme dels Estats Units, tan orgullós com se sent ara, amb el triplet que dissabte a la tarda signava a Eugene (Oregon). Aquest era l’ordre del 100: Kerley (9s86), Marvin Bracy (9s88) i Trayvon Bromell (9s88, amb dues mil·lèsimes al darrere de Bracy). (...)

Fred Kerley és el tipus seriós que tot ho beneeix, ja que així l’havia educat la seva tia Meme.

Misses els dimecres i els diumenges. La religió al centre de la seva vida. La religió com a eina espiritual.

Quan parlem amb Kerley a les entranyes de Hayward Field i li recordem que aquest és el tercer triplet del 100 dels Estats Units en la història dels Mundials, després del de Hèlsinki 1983 i el de Tòquio 1991, sempre amb Carl Lewis al centre del podi, Kerley contesta:

–Aquella era la benedicció del 1983 i el 1991. Aquesta és la benedicció del 2022...

I ensenya el tatuatge que porta al braç. És el salm 104.

I té més tatuatges, fins a dotze (entre els quals el nom de la Meme), ja que això feien molts nanos del barri, buscaven un tatuador amic que els marcava el cos per un preu raonable, no pels 200 euros que els demanaven els profession­als.

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain