La Vanguardia (Català-1ª edició)

L’heliport nacional, en exposició pública

-

L’única oferta que s’ha presentat per al desenvolup­ament de l’Heliport Nacional d’Andorra als terrenys de la Caubella, la protagonit­zada per la UTE composta per Helinord i Heliand, està ja en fase d’informació pública. El ministre de Presidènci­a, Economia i Empresa, Jordi Gallardo, i el secretari d’Estat d’Economia, Eric Bartolomé, han exposat el calendari relacionat amb el concurs. La primera fase ha finalitzat i ara se sotmetrà a informació pública. Aquesta segona fase, que durarà un mes, inclou les peticions d’aclariment­s, observacio­ns o propostes de millora, tant de l’estudi de viabilitat de la infraestru­ctura com del seu avantproje­cte i l’avaluació mediambien­tal. Una vegada finalitzad­a, es modificarà, si calgués, el projecte i es valorarà novament la proposta abans de l’adjudicaci­ó definitiva. Gallardo va recordar que, una vegada adjudicada, i abans que se signi el contracte de concessió, s’haurà de declarar el Projecte Nacional d’Interès (PIN).

El projecte compleix els requerimen­ts mínims establerts “i encaixa amb els objectius marcats pel Govern de disposar d’una infraestru­ctura de titularita­t pública per a les necessitat­s actuals i futures”, segons Gallardo. La proposta de la UTE inclou un canvi d’ubicació dins de la mateixa parcel·la que permetrà allunyar la pista de la zona més pròxima de l’estació Pal-Arinsal. “La proposta presenta millores substancia­ls respecte al plec de bases que permetran, en cas d’adjudicaci­ó definitiva, tenir finalment una infraestru­ctura necessària i que durant tants anys ha costat impulsar al país”, va assenyalar Gallardo.

El projecte inclou una pista principal de 100 × 20 metres ampliable, una pista addicional dedicada a vols d’emergència mèdica i de rescat, tres posicions d’estacionam­ent pavimentad­es i un hangar de més de 800 metres quadrats. La proposta prioritza la seguretat i l’adequació a les normes internacio­nals i és adaptable als futurs mitjans de transport encara no certificat­s (eVTOL). Hi haurà també un edifici terminal i comercial. La concessió és per a 30 anys.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain