La Vanguardia (Català-1ª edició)

NicePack es diversific­a

El fabricant de sabons redueix la dependènci­a del sector hoteler, potencia la cosmètica i llança nous productes

- Paloma Arenós

És l’única saboneria industrial de Catalunya, i gràcies a la diversific­ació entre els sectors cosmètic i hoteler i l’aposta pel xampú sòlid i noves creacions a mida de cada client, l’escuma torna a créixer. El director de NicePack, Joaquim Bernat, juntament amb la seva germana Natàlia –segona generació de la firma familiar, refundada pel seu pare Joaquín Bernat el 2004 a Canovelles– han llançat un pla de creixement per recuperar el que han perdut amb la pandèmia.

Reconeixen que s’ho han passat molt malament. La facturació, que era d’1,2 milions d’euros el 2019, va quedar reduïda a la meitat el 2020 a causa de la pandèmia. “Disposem de tres línies de fabricació de sabons: dues (un 70%) les destinàvem exclusivam­ent a sabonetes per a hotels, i la tercera per a sabons de cosmètica i perfumeria. Vam perdre el sector hoteler amb la caiguda del turisme i ara hem reequilibr­at la producció en un 50% en cada àmbit i ens va millor”, detalla el directiu. El 2021 NicePack va remuntar fins als 900.000 euros i aquest any preveuen “una facturació d’1,3 milions”.

Una de les seves principals senyes d’identitat és que un 95% dels ingredient­s dels seus sabons són naturals. “Estan fabricats amb oli de palma i de palmiste, d’Indonèsia i Malàisia, i després hi afegim el perfum o l’aroma que ens demana el client. El tallem i, si ens ho demanen, l’envasem o emboliquem. És un vestit a mida”, exposa. Té una cartera de 75 clients a Espanya, a més d’altres a Puerto Rico i als Estats Units. Dels seus punts forts, el directiu destaca el “coneixemen­t del sector des de fa moltes dècades, a més de la proximitat amb els clients i un servei ràpid i personalit­zat”. L’exigència de la qualitat ve avalada pel cap de planta, el químic Isidre Oller, i per l’ISO 22716 de Bones Pràctiques de Productes Cosmètics, des del 2014.

La inversió en maquinària és constant: 135.000 euros els dos últims anys amb una aposta per l’última tecnologia de tall i envasament. Fabriquen prop de 500.000 quilos de sabó a l’any i disposen de productes clàssics com el sabó d’afaitar amb el caracterís­tic paper prisat, pastilles de sofre, argila verda o pedra tosca –ideal per exfoliar el greix de les mans dels mecànics–, però també d’altres de més delicats com els de tractament amb rosa mosqueta o àloe vera, o les sabonetes hoteleres.

Com a novetats, el distribuïd­or d’un gegant del tèxtil i la decoració de la llar els ha encarregat uns estics verticals de sabó, amb un forat a la part superior, que funciona com a ambientado­r sòlid d’armaris. Ja l’estan fabricant. I dues empreses del sector de la perruqueri­a els han encarregat projectes de xampú sòlid, que estan en fase de prova. Esperen que d’aquí pocs mesos sortiran al mercat. ●

Després de reduir el negoci a la meitat per la pandèmia, per a aquest any es preveuen xifres precovid

 ?? César Ra gel ?? Els germans Natàlia i Joaquim Bernat al costat del seu pare, l’administra­dor, Joaquín Bernat
César Ra gel Els germans Natàlia i Joaquim Bernat al costat del seu pare, l’administra­dor, Joaquín Bernat

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain