La Vanguardia (Català-1ª edició)

Trump treu de polleguera fins i tot els seus seguidors més devots

- NOVa YORK

Cal reconèixer algun mèrit a Donald Trump. Està traient de polleguera els seus ideòlegs més fervorosos i entregats.

Malgrat que ha continuat comptant amb un bon suport, l’estrella de l’expresiden­t declina entre els seus. “Trump va fer el jurament de defensar la Constituci­ó i com a comandant en cap tenia el deure de protegir el Capitoli d’una turba que atacava en nom seu. S’hi va negar”, assenyala l’editorial El president que no va fer res el 6 de gener, publicat a The Wall Street Journal. “Des de llavors, en 18 mesos Trump no ha mostrat gens ni mica de penediment... El caràcter es revela en una crisi. Pence va passar el seu judici el 6 de gener. Trump va fallar completame­nt el seu”, afegeix.

Malgrat que hi ha certes crítiques –el mateix Journal diu que al comitè investigad­or del Congrés li falta una mica d’equilibri–, les vuit audiències celebrades comencen a tenir transcendè­ncia. Que la joia periodísti­ca del grup de Rupert Murdoch hagi donat aquesta clatellada a Trump, el seu dirigent preferit, és un senyal que l’estratègia colpista de l’expresiden­t es comença a veure com a clara.

I això no és tot. També sembla que entra en crisi una altra part re

Els editorials de dos diaris del grup Murdoch afirmen que Trump no pot tornar a la lluita electoral

llevant en la desinforma­ció a favor de Trump. Així doncs, The New York Post, el tabloide d’aquest mateix grup mediàtic i braç propagandí­stic de l’expresiden­t (és el seu diari de capçalera), va publicar un altre editorial. “És indigne de tornar a ser el cap executiu d’aquest país”, recalca.

Si Murdoch està provant de fer arribar un missatge a Trump, fa l’efecte que no ho està aconseguei­nt. Continua amb les seves mentides –“he guanyat dues eleccions”, va afirmar dissabte–, àmpliament difoses a la Fox, que té com a propietari Murdoch. ●

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain