La Vanguardia (Català-1ª edició)

Turull només veu en la taula de diàleg un intent d’anestesiar l’independen­tisme

- E N

Al començamen­t de la setmana en què s’ha de fer una altra reunió de la taula de diàleg entre els representa­nts del Govern central i la Generalita­t, Junts per Catalunya, el soci del Govern d’Aragonès, manté la seva posició radicalmen­t contrària a aquesta via de negociació. Per al secretari general d’aquesta formació, Jordi Turull, la taula només pretén anestesiar l’independen­tisme i dividir-lo.

Turull, des de Gualba, on va participar en l’escola d’estiu Ramon Trias Fargas, va afirmar ahir que “no hi ha marge” que durant els dies que queden fins a la celebració de la reunió les circumstàn­cies hagin canviat perquè Junts accepti enviar els seus representa­nts a una trobada en què “no es parlarà ni d’autodeterm­inació ni amnistia”, va retreure.

“No volem formar part de cap estratègia anestesiad­ora de l’independen­tisme ni que ens divideixin més”, va remarcar Turull, que va acusar el PSOE i l’Estat d’haver bloquejat el conflicte català.

“Uns enganyant i els altres reprimint, això no ha avançat”, va denunciar Turull, que considera que el Govern de Pedro Sánchez “no representa l’Estat”, ja que a Espanya “manen les togues”. Després de “cinc anys de repressió, tots els esforços de Junts aniran destinats a tornar a començar, a tornar a passar a l’acció i a tornar a cosir l’independen­tisme”, va explicar.

La participac­ió de Junts en la taula de diàleg està circumscri­ta als representa­nts del Govern de la Generalita­t, però Junts – més enllà del seu sever escepticis­me cap a l’oportunita­t i l’efectivita­t d’aquest marc per al diàleg– ha proposat que, en cas d’enviar-hi representa­nts, voldria que no tots fossin membres del Govern català i que s’hi poguessin incorporar representa­nts del partit aliens a l’Executiu català.

El mateix president del Govern català i la portaveu de l’Executiu central ha convidat reiterades vegades a Junts a afegir-se a la taula de diàleg. ●

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain