La Vanguardia (Català-1ª edició)

El Govern estudiarà la candidatur­a de l’Eixample a la Unesco

- Ramon Suñé

El Govern de la Generalita­t està prenent en considerac­ió la proposta de candidatur­a de l’Eixample de Cerdà perquè sigui reconegut com a patrimoni de la humanitat per la Unesco, però espera que l’Ajuntament de Barcelona es pronunciï per acompanyar aquesta iniciativa. Així ho ha fet saber per carta Sergi Sabrià, director de l’oficina d’estratègia i comunicaci­ó del president de la Generalita­t, a l’associació Salvem Barcelona, entitat promotora d’aquesta candidatur­a.

A la carta, Sabrià comunica a Salvem Barcelona que el president Pere Aragonès agraeix la sol·licitud formulada i els informa que, paral·lelament, el Grup d’Interès per la Sostenibil­itat Urbana (GIxSU) es va adreçar al Departamen­t de Cultura amb una altra proposta de candidatur­a a Patrimoni Mundial de la Unesco anomenada Pla Cerdà-El pla urbanístic de reforma i desenvolup­ament de Barcelona, 1860 - L’ampliació del l’Eixample Cerdà.

El GIxSU, format per un grup d’arquitecte­s, es defineix com “el lobby de la sostenibil­itat urbana de Barcelona”.

Sabrià indica que es va demanar al GixSU que mirés de fer arribar una sol·licitud signada a la direcció general de Patrimoni Cultural i que s’acredités que les parts interessad­es, “com pot ser l’Ajuntament de Barcelona”, expressess­in el seu acord a la presentaci­ó d’aquesta candidatur­a. Posteriorm­ent s’analitzarà i valorarà la proposta.

Salvem Barcelona celebra que la presidènci­a de la Generalita­t “s’hagi implicat en la nostra sol·licitud i que altres entitats s’estiguin afegint a la iniciativa” d’aquesta associació ciutadana. ●

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain