La Vanguardia (Català-1ª edició)

Atreure talent, el gran repte

- Helena Guardans Presidenta Webhelp España

de pensar quins avantatges afegits i més bons beneficis socials oferim en una ciutat com Barcelona. El nostre objectiu ha de ser convertir-nos en l’opció urbana preferida, on la gent decideixi viure a gust i, alhora, desenvolup­ar una carrera profession­al. La nostra àrea metropolit­ana ofereix un entorn magnífic, un clima ideal al costat del mar, amb un bagatge cultural immens, bones comunicaci­ons, i que té a prop espais naturals de gran bellesa que permeten moltes activitats en família o amb amics. A més, disposem de l’accés a una educació de qualitat i a una xarxa sanitària excel·lent. Per descomptat, sempre hi ha aspectes que es poden millorar, però continua sent una ciutat alegre i inclusiva, tot i que de vegades els barcelonin­s siguem molt crítics amb la ciutat. D’altra banda, la diversitat i la multicultu­ralitat beneficia tothom, i ja és una gran lliçó apresa al llarg dels anys. Ningú no vol anar a treballar en una ciutat entotsolad­a, tancada i uniforme.

Abans de la pandèmia ja donàvem valor a poder conciliar la vida laboral amb la personal, però aquest desig ara s’ha convertit en una veritable exigència i les empreses ho hauran de tenir molt en compte. Qualsevol persona pot considerar que és molt atractiu traslladar-se a Barcelona si es pot estar uns anys treballant en una primera companyia amb possibilit­ats de després desenvolup­arse profession­alment en una altra, a la mateixa ciutat, més endavant. Des de les empreses també ho veiem així.

El problema arriba quan l’oferta no s’ajusta a la demanda i la lluita pel talent humà es converteix en una baralla de qui paga més. Això beneficiar­ia algunes operacions a curt termini, probableme­nt les més grans –les que, per cert, no represente­n pas el nostre conjunt em

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain