La Vanguardia (Català-1ª edició)

Finques per a la classe mitjana

Masifill Patrimonia preveu ingressar 2,5 milions d’euros amb la gestió de lloguers i la compravend­a d’immobles

- anca i R

Al món immobiliar­i barceloní, Masifill Patrimonia és una de les firmes amb més arrelament històric entre les classes mitjanes de la ciutat. La companyia va ser fundada l’any 1932, al cèntric carrer Fontanella, i, al llarg d’aquests 90 anys, ha crescut en la gestió de finques i la compravend­a d’habitatges.

“El meu avi, Josep Mas, va aixecar el negoci sota el lema que sempre val més tenir deu clients ‘de pesseta’ que un client ‘de deu pessetes’. Això resumeix molt bé la nostra estratègia de diversific­ació del risc, que ens ha portat a vincular-nos amb la classe mitjana”, comenta el director general, Aureli Mas, que encarna la quarta generació al capdavant de l’empresa familiar.

L’activitat se cenyeix a la ciutat de Barcelona i a la seva àrea metropolit­ana, explica. “La nostra especialit­at són els serveis d’administra­ció de finques, sobretot la gestió de comunitats de veïns i l’administra­ció de lloguers. Prestem servei a 15.000 propietari­s. L’activitat s’enfoca principalm­ent a habitatges (85%), i la resta, a naus industrial­s, pàrquings i locals comercials”, indica el propietari.

A més, Masifill té una divisió especialit­zada en la compravend­a d’immobles –tanca al voltant d’unes 30 operacions a l’any– i una altra divisió en què presta serveis d’agència d’asseguranc­es de la llar, de comunitats i d’impagament de lloguers.

Si sumem tota aquesta activitat, la companyia va ingressar 2,3 milions d’euros el 2021, i aquest any preveu arribar als 2,5 milions d’euros de facturació, amb la recuperaci­ó dels nivells previs a la pandèmia. “La covid va impactar en el negoci, però vam saber resistir el cop. Fins i tot vam contractar més personal, perquè necessitàv­em gestionar la casuística i els impagament­s que van sorgir arran de la crisi”, comenta Mas, que destaca la resistènci­a del la companyia en temps de crisi. De fet, el directiu recorda que, després de la punxada de la bombolla immobiliàr­ia, Masifill va tenir capacitat per adquirir vuit petites empreses competidor­es que tenien un mal moment.

“Abans d’aquella crisi, la companyia donava feina a 12 persones, ara ja som uns 50 treballado­rs i tenim tres oficines, una al carrer Fontanella, una a Via Augusta i una altra a Bellaterra”, celebra el propietari, que delega la gerència del negoci al seu cosí, Joan Raldiris.

Des de l’any passat, Mas compagina el lideratge del negoci amb les seves altres grans passions: el Barça i el futbol sala. “Tenia ganes de millorar la situació del club i l’any passat em vaig posar a disposició de Joan Laporta, que em va triar com a membre de la junta per dirigir la secció de futbol sala. És un moment molt dolç per a mi. Hem guanyat quatre títols aquest any”, celebra. ■

Fundada el 1932, la firma està dirigida per Aureli Mas, responsabl­e del futbol sala del Barça

 ?? César Rangel ?? Aureli Mas a les oficines de la companyia, a la Via Augusta
César Rangel Aureli Mas a les oficines de la companyia, a la Via Augusta

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain