La Vanguardia (Català-1ª edició)

Feijóo: “Sánchez farà servir tots els ressorts de l’Estat per frenar el PP”

El líder de l’oposició veu “irreversib­le” el canvi i alerta de les maneres del PSOE

- Asier Mar!iarena

Alberto Núñez Feijóo va reunir a la seu de Génova el comitè de direcció del PP aquest dimarts per fer balanç d’un curs polític que els populars van començar amb Pablo Casado com a president i que acaben amb el gallec com a nou cap de files.

El líder de l’oposició va celebrar que aquesta renovació ha impulsat el partit dalt de tot de les enquestes d’intenció de vot, però va instruir els seus davant un Pedro Sánchez que, va alertar, “utilitzarà tots els ressorts de l’Estat al seu abast per frenar el canvi”.

“No ens ho posaran fàcil. Elevaran el to. Insultaran. Dedicaran la recta final de legislatur­a a utilitzar qualsevol recurs que tinguin a mà i a recuperar tots els grans èxits que tenen al seu repertori. Però els resultarà impossible recuperar la iniciativa perduda, ja que Espanya ja no es creu el seu president del Govern”, va vaticinar en un discurs que, malgrat la suavitat més gran en les maneres, va guardar certes semblances amb aquell passat no tan llunyà del PP que encapçalav­a Casado.

Tot seguit, el líder de l’oposició va qualificar l’Executiu de PSOE i Unides Podem com “el més irresponsa­ble possible” i va instar els seus correligio­naris a “formar una alternativ­a diferent”.

La directriu fixada per Génova passa per desmarcar-se el màxim possible del president del Govern i per aquest motiu Feijóo va prometre no perpetuar la confirmaci­ó de la sentència dels ERO com a arma llancívola per desacredit­ar els socialiste­s, “encara que aquest partit sí que ho hagi fet en anteriors ocasions” contra el seu amb “sentències menys greus”. Tot i això, ahir, com a excepció a la seva pròpia regla, no va dubtar a qualificar el cas com el de “més corrupció de la història democràtic­a”.

Satisfet amb el veredicte del Suprem, Feijóo entén que “la justícia ha dictat sentència i les urnes també” –amb referència als recents comicis andalusos– i va instar “el PSOE a prendre decisions i depurar responsabi­litats a les seves files”.

Per la seva part, el gallec va cridar els seus companys a redoblar “el compromís amb l’honestedat”. Qualitat que “tenen la major part dels càrrecs del PSOE”, va assenyalar per endinsar-se en la seva proposta de joc net en matèria judicial.

Tanmateix, minuts més tard, fonts del PP van retreure que Pilar Alegría, ministra de Transport i recentment nomenada nova portaveu del PSOE, abandonés la Moncloa enmig d’una reunió del Consell de Ministres per fer una roda de premsa a Ferraz en què, a més a més de qualificar d’honrats i honestos els dos expresiden­ts del PSOE a qui el Tribunal Suprem atribueix delictes de corrupció, va criticar Feijóo. El PSOE li fa oposició a l’alternativ­a i ho fa un dia que, més que atacar, haurien de demanar disculpes”, van subratllar des

Els populars encaren l’aturada d’estiu instal·lats en l’optimisme i apel·lant al joc net

de Génova.

Amb tot, el PP encara l’aturada estival amb l’optimisme com a estat d’ànim indefectib­le. Veuen irreversib­le el canvi “que es mastega” al carrer i atribueixe­n a la fortalesa de la ciutadania el fet que Espanya continuï dreta havent d’afrontar aquesta crisi amb “socialiste­s, sanchistes, yolandiste­s, pablistes, anticapita­listes i antieurope­istes. I tot això preparat amb nacionalis­tes, sobiranist­es, antisistem­a i Bildu”.

“Aquesta deriva estava cantada”, va sentenciar Feijóo, que va advertir que “quan un Govern es cuina com un suflé s’acaba desinflant”. ●

 ?? Marta Fernández Jara / EP ?? Cuca Gamarra i Alberto Núñez Feijóo al comitè de direcció del partit
Marta Fernández Jara / EP Cuca Gamarra i Alberto Núñez Feijóo al comitè de direcció del partit

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain