La Vanguardia (Català-1ª edició)

Borda i Gras volen adaptar Catalunya Ràdio i TV3 als nous formats

- REDACCIÓ

El nou director de TV3, Sigfrid Gras, va destacar ahir l’aposta de l’equip directiu de la cadena per “despolitit­zar la graella” de la televisió pública catalana i perquè “la informació política se centri en els serveis informatiu­s”.

En una entrevista conjunta a El matí de Catalunya Ràdio, els recentment nomenats directors de TV3, Sigfrid Gras, i de Catalunya Ràdio, Jordi Borda, van coincidir a assenyalar el procés de transforma­ció i adaptació als nous models de difusió com el “gran repte” a què s’enfronten els seus mitjans.

Segons va assegurar Gras, “la televisió té vida, almenys 15 anys més”, però va advertir que s’ha “de preparar el camí per quan la TDT ens vagi abandonant; la gent consumeix de moltes maneres i es tracta d’arribar a tots en qualsevol moment i de la manera com vulguin”.

A curt termini, TV3 potenciarà l’oferta infantil i juvenil, reformarà l’aposta cultural lineal de continguts i recuperarà la qualitat de l’entretenim­ent de la cadena. “Aquests últims anys hi ha hagut una debilitat econòmica i ens hem centrat molt en un entretenim­ent de masses i ara volem recuperar la qualitat”, va reconèixer Gras, que també va destacar l’objectiu de mantenir el lideratge de TV3.

Per la seva banda, Borda va remarcar la necessitat que els mitjans públics siguin “útils a la societat” oferint “continguts de qualitat, informació de rigor i de servei públic; ja som bastant més que una ràdio i ens toca transforma­r-nos en alguna cosa més: la referència de la creació i de la informació en àudio en català”.

Els dos directors van defensar la feina dels profession­als dels seus mitjans davant les “crítiques en molts casos exagerades” rebudes durant els últims anys. Gras també va avançar que des de TV3 s’està estudiant la manera d’aplicar els protocols d’actuació interns de “bon ús” de la cadena a persones externes i convidats que vagin a les seves instal·lacions, dies després que el diputat de JxCat Francesc Dalmases fos acusat d’esbroncar una periodista de Preguntes freqüents. ●

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain