La Vanguardia (Català-1ª edició)

L’advocada de Bonet estudia recórrer perquè descarta que l’assetjador tingui un trastorn

- Leonor Mayor ortega

Carla Vall, l’advocada de Paula Bonet, es planteja recórrer contra la sentència per la qual s’estableix que l’assetjador de l’artista, Víctor Galindo, ha d’ingressar en un psiquiàtri­c i mantenir-se allunyat de la víctima.

La decisió, que es va fer pública dilluns, considera que Galindo està malalt, ja que “en l’època d’aquests fets tenia un trastorn patològic, una malaltia diagnostic­ada com a deliri d’erotomania capsulat, que li condiciona­va completame­nt la voluntat. Vivia en una realitat paral·lela que envaïa el seu pensament fins a límits irracional­s, cosa que li impossibil­itava actuar d’acord amb una comprensió normal”.

Però Vall no creu que Galindo estigui malalt, “perquè la metgessa forense ho va negar rotundamen­t”. Per l’advocada, aquest diagnòstic “és una manera de donar cobertura clínica a la misogínia”. Per això, “estem valorant recórrer contra la sentència”, segons va explicar ahir en declaracio­ns a RAC1.

Bonet va viure un infern des que Galindo va entrar a la seva vida, el juliol 2019. L’home “va imposar la seva presència” a l’escriptora, anava al seu taller, de vegades a hores intempesti­ves, assistia a tots els actes públics de l’artista i li enviava missatges terribles per correu electrònic i a través de les xarxes socials.

“Si em creuo amb tu, et violaré i t’esquartera­ré per complaure tots els miserables vagabunds que poblen els carrers de Barcelona. Ja veuràs quin festí; deixaré els ulls per al final i em guardaré els mugrons en una carmanyola per al meu propi gaudi (...) Si ho prefereixe­s, pots suplicar clemència a aquest assetjador, violador, torturador i psicòpata; només seràs violada fins a tenir el teu tercer avortament”, li va dir una vegada a través de Twitter.

La resolució judicial de dilluns concedeix un respir a Bonet després d’aquesta fustigació, malgrat que la seva advocada no descarta interposar recurs perquè una instància superior reconegui que Galindo no és un malalt, sinó un misogin. Vall té un termini de deu dies per presentar-lo.

Per la seva part, el lletrat de Galindo, Sergi Mercé, considera que el seu defensat “no és responsabl­e penalment, perquè se li ha aplicat l’eximent d’alteració psíquica”. “Ja ha començat el tractament, i del que es tracta és que es curi”, indica l’advocat de l’assetjador. ●

 ?? P casa / ARXIU Lafuente ?? Original de Nazario per a la revista dedicada a Lou Reed el 1976, de l’Arxiu Lafuente
P casa / ARXIU Lafuente Original de Nazario per a la revista dedicada a Lou Reed el 1976, de l’Arxiu Lafuente
 ?? Ana  a!a ?? Paula Bonet
Ana a!a Paula Bonet

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain