La Vanguardia (Català-1ª edició)

‘It’s coming home...’

Anglaterra aconseguei­x el primer lloc a la final de l’Eurocopa envestint la Suècia de Fridolina Rolfö amb un gol de la també blaugrana Lucy Bronze

- Sheffield

Anglaterra avança imparable cap a Wembley. Va arrasar a la fase de grups marcant 14 gols i sense encaixar-ne cap, va eliminar Espanya a quarts demostrant que també sap patir i ahir va tornar a brillar davant Suècia, l’últim escull abans de la gran final de diumenge. Va golejar 4-0, incloent-hi un gol de la nova blaugrana Lucy Bronze, que vol emular Lieke Martens i arribar a Barcelona amb un títol al sarró.

L’amfitriona va començar patint contra una Suècia que va sortir a mossegar. Blacksteni­us va estavellar una pilota al travesser que va fer emmudir l’afició anglesa de Bramall Lane, majoritàri­a, però va resistir les envestides i va aprofitar les oportunita­ts. A deu minuts per al descans, Beath Mead, camí de la Bota d’Or del torneig amb el sisè gol, va aparèixer per enviar un potent xut al fons de la xarxa i desencalla­r una Anglaterra molt més fluida a partir de llavors.

I només de començar la segona meitat va aparèixer Lucy Bronze per rematar de cap un córner picat per l’omnipresen­t Mead, MVP de la semifinal. Si a la primera meitat l’atractiu duel blaugrana a la banda se l’havia emportat Fridolina Rolfö, a la segona va ser Bronze qui va brillar segellant el triomf de les amfitrione­s. A mitja hora per al final, Alessia Russo va desencaden­ar la bogeria a Sheffield amb un exquisit cop d’esperó al fons de la xarxa i Fran Kirby hi va posar la cirereta amb el 4-0.

La primera Eurocopa d’Anglaterra és cada vegada més a prop i tota la nació s’està abocant amb les lionesses. “It’s coming home” ( Ve cap a casa), cantava ahir Bramall Lane l’himne no oficial que coreja la multitud cada vegada que les jugadores salten al terreny de joc. Una melodia anomenada en realitat Three lions que va ser creada el 1996 per uns còmics de la BBC amb la banda britànica The Lightining, coincidint amb el 30è aniversari del Mundial aconseguit per la selecció masculina. Una sàtira que repassa els mals resultats d’Anglaterra al llarg de la història, que es va convertir en número u de les llistes d’èxits del Regne Unit i que, irònicamen­t, avui serveix per animar les seves futboliste­s.

I sembla que sí, que la primera Eurocopa d’Anglaterra s’acosta. Les expectativ­es eren altíssimes, tot el país està pendent de les futboliste­s i al bressol del futbol cada racó està empaperat amb anuncis i cartells de les seves heroïnes. El duel davant Espanya, elogiat en tot el país, va reunir més de nou milions d’espectador­s davant els televisors i va elevar encara més els ànims d’una nació que s’està

Anglaterra s’enfrontarà a la final a les vencedores de l’eliminatòr­ia entre Alemanya i França

Un gol de la blaugrana Bronze va encarrilar el triomf de les amfitrione­s, que van acabar golejant

deixant inspirar per la seva selecció femenina. Fins i tot la llegenda britànica David Beckham va confessar que aquesta selecció estava inspirant noies com la seva filla Harper i va elogiar el joc d’Anglaterra en un missatge d’ànims que va enviar a les lionesses abans de la semifinal.

Davant tals expectativ­es, la pressió també és altíssima, però a l’equip de Sarina Wiegman no li tremolen les cames. Ahir va tornar a estar a l’altura del que s’esperava d’ella i es va convertir en la primera finalista del torneig. L’entrenador­a holandesa vol repetir a Anglaterra la gesta aconseguid­a el 2017, quan va impulsar la selecció dels Països Baixos fins al títol en el torneig en què també exercien d’amfitrione­s. Acabarà venint a casa, com dicta la cançó? Wembley dictarà sentència diumenge. ●

 ?? CARf eESINE / eeuters ?? L’anglesa Lucy Bronze marca el segon gol contra Suècia en aquesta rematada de cap
CARf eESINE / eeuters L’anglesa Lucy Bronze marca el segon gol contra Suècia en aquesta rematada de cap
 ?? ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain