La Vanguardia (Català-1ª edició)

Peyraud-Magnin, de la tragèdia a les semifinals

La que va ser parella de la portera francesa va ser trobada morta en un pis a Torí pocs dies abans de començar l’Eurocopa

- E. concejo

El futbol, com la vida, és ple d’històries de superació, però la que li ha tocat protagonit­zar a Pauline Peyraud-Magnin és de les més dures que hi pot haver. Tan sols dos dies abans de començar l’Eurocopa, l’ex de l’Atlètic i portera titular de França va rebre una tràgica notícia. La que havia estat la seva companya sentimenta­l fins feia poques setmanes va aparèixer morta al pis de Torí que compartia la parella fins que es van separar. Encara no se saben les causes de la mort de Camille Nell, de 27 anys: “La investigac­ió està en curs i es manté en secret. Les peticions de la família s’han satisfet, en la mesura possible”, va manifestar llavors el fiscal de Torí, Enrico Arnaldi di Balme.

Peyraud-Magnin, de 30 anys, es va unir com a parella de fet a Nell el 2020, quan va fitxar per l’Atlètic de Madrid i va ser la primera futbolista profession­al francesa que va parlar obertament de la seva orientació sexual. Al conjunt matalasser hi va jugar dues temporades, i va guanyar la Supercopa de l’any passat contra el Barcelona. Al seu palmarès aquesta destacada portera compta també amb dues Champions, aixecades en l’etapa amb l’Olympique de Lió, a més de cinc títols de Lliga, quatre a França i un a Anglaterra, amb l’Arsenal.

Malgrat aquesta dura notícia, l’ara portera de la Juve va decidir tirar endavant i continuar concentrad­a amb la selecció per disputar l’Eurocopa d’Anglaterra, en què França debutava sis dies més tard contra Itàlia. PeyraudMag­nin va ser titular en aquell i en tots els partits que ha jugat França en el torneig, amb bones xifres. La portera francesa tan sols ha encaixat tres gols i va aconseguir mantenir a zero la porteria en el matx més transcende­ntal fins ara, l’important encreuamen­t de quarts de final contra els Països Baixos a Rotherham (1-0). Aquesta nit (21 h, Milton Keynes) França jugarà la segona semifinal de l’Eurocopa contra la totpoderos­a Alemanya, una selecció que té a les vitrines vuit trofeus europeus i que segur que serà un dels reptes més importants de la portera en aquest torneig.

Malgrat que viu un dels capítols més foscos de tota la seva vida, la futbolista francesa ha demostrat fins ara una gran resiliènci­a sobreposan­t-se al seu drama personal i aconseguin­t ficar França en la seva primera semifinal de la història. ●

L’ex de l’Atlètic va ser la primera futbolista francesa que va parlar públicamen­t de la seva orientació sexual

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain