La Vanguardia (Català-1ª edició)

Simo Keddari, un líder de la generació Z

El central de 17 anys és la sensació a Marbella

- Roberto Rodríguez

Wassim Keddari Boulif (Terrassa, 2005) és un d’aquells futboliste­s que enganyen per la seva edat. Només té 17 anys, però sobre la gespa ningú no diria que és tot just un adolescent. Pel físic, 1,85 metres d’alçada, però sobretot perquè, malgrat que és un central contundent, juga amb un enorme aplom, té grans qualitats tècniques i disposa d’un desplaçame­nt llarg exquisit, com ja ha tingut ocasió de demostrar al llarg d’aquesta pretempora­da.

Simo, com se’l coneix al món del futbol, és la gran sensació de l’Espanyol a la concentrac­ió de Marbella. Va ser un dels elegits per Diego Martínez per completar l’expedició, perquè

Internacio­nal sub 17 amb Julen Guerrero, alguns grans d’Europa segueixen de prop la seva progressió

disposava de pocs efectius a la primera plantilla, i des del primer dia el tècnic l’ha valorat com un més. No només això, en els dos últims partits l’ha elegit per ser titular al costat de Cabrera, amb un gran rendiment. Velocitat, col·locació, criteri per treure la pilota jugada i un fantàstic desplaçame­nt llarg han estat la seva carta de presentaci­ó i els motius perquè el tècnic li doni continuïta­t. “Té un nivell altíssim i un futur molt brillant”, va dir sobre ell Sergi Gómez, el sacrificat per Martínez per donar cabuda a Simo. Per la seva part, Lele Cabrera destaca que “a part de les seves qualitats tècniques i físiques, la més important és que escolta i aplica”.

El protagonis­me de Keddari, d’origen algerià, no sorprèn ningú al club blanc-i-blau. Va arribar sent un aleví procedent del Jabac Terrassa el 2016 i la temporada passada, amb 16 anys, va disputar sis partits amb el filial perico, cosa que li va obrir les portes de la selecció espanyola sub 17 que entrena Julen Guerrero. Amb ell ha estat un fix a l’Europeu en què Espanya va caure a quarts al mes de maig i al torneig internacio­nal d’Algarve que van acabar conquerint el febrer d’aquest 2022.

Molts grans d’Europa ja han posat els ulls en ell al llarg de la temporada passada amb visites a la Dani Jarque. I tot i que l’Espanyol va fer els deures renovant-lo fins a l’any 2026, no es descarta una revisió de la seva clàusula de rescissió al llarg dels pròxims mesos. Ara és Diego Martínez el que ha de gestionar el creixement d’un jugador amb un potencial que l’ha de fer molt important en el futur. De moment, el seu rendiment obliga a pensar en ell com un element més del primer equip aquest curs. ●

 ?? RCDE / Carlos Mira ?? Simo Keddari va ser un dels grans protagonis­tes contra el Las Palmas
RCDE / Carlos Mira Simo Keddari va ser un dels grans protagonis­tes contra el Las Palmas

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain